در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۴۹۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
محققان طی یک پژوهش جدید که در مقیاسی عظیم توسط کالج بهداشت عمومی "تی اچ چن" در دانشگاه هاروارد انجام شده، با بررسی هزاران نفر از زنان به مدت چندین سال بین یک رژیم غذایی با میزان فیبر بالا در طول نوجوانی و بزرگسالی و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در مراحل بعدی زندگی ارتباطی قوی پیدا کردند.

به گزارش خبرگزاری دانا، این یافته‌ها بر اساس داده‌هایی از 90 هزار و 534 زن که در Nurses' Health Study II ،( یک مطالعه طولانی مدت از عوامل تاثیرگذار بر سلامت زنان) شرکت کرده بودند، بدست آمده است.

این پژوهش به سال 1991 بر می‌گردد، زمانی که از زنان 27 تا 44 ساله خواسته شد تا به پرسشنامه چهار سالانه در مورد مصرف مواد غذایی خود پاسخ دهند. در سال 1998 نیز آنها به یک پرسشنامه در مورد رژیم غذایی خود در دوران دبیرستان پاسخ دادند.

محققان همچنین سایر متغیرها مانند نژاد، سابقه سرطان پستان در خانواده، شاخص توده بدن، وزن و سایر اطلاعات دیگر این افراد را نیز مورد بررسی قرار دادند. هنگامی که محققان این اطلاعات را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، شواهد قانع کننده‌ای را از مزایای یک رژیم غذایی سرشار از فیبر در کمک به جلوگیری از سرطان پستان یافتند. به عنوان مثال، زمانی که زنان انواع مواد غذایی غنی از فیبر را در اوایل دوران بلوغ مصرف ‌کنند، خطر ابتلا به سرطان پستان در آنها بین 12 و 19 درصد کاهش می‌یابد. اگر مصرف فیبر زنان در دوران نوجوانی بالا باشد، خطر کلی ابتلا به سرطان در هر مرحله از زندگی آنها 16 درصد و تا قبل از دوران یائسگی 24 درصد کاهش می‌یابد.

پژوهش جدید همچنین نشان می‌دهد که میزان مصرف مواد دارای فیبر نیز حائز اهمیت است. هر چقدر میزان مواد دارای فیبر در اوایل دوران بلوغ زنان بالاتر باشد، احتمال ابتلای آنها به دیابت کمتر خواهد بود.

طبق آمار ارائه شده توسط محققان، به ازای مصرف هر 10 گرم فیبر روزانه در اوایل دوران بلوغ خطر سرطان سینه تا 13 درصد در زنان کاهش خواهد یافت. فیبر موجود در میوه‌ها و سبزیجات دارای مزایای فراوانی است و مولفان این پژوهش معتقدند که مصرف این مواد غذایی سطح استروژن بالا در خون که با سرطان پستان در ارتباط است را کاهش می‌دهد.

فیبر در بیشتر مواد غذایی که ما روزانه از آنها استفاده می‌کنیم مانند برخی سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌ها و غلات یافت می‌شود. انگور،هلو، پرتقال، گریپ فروت، گیلاس، آناناس، خیار، قارچ، گوجه فرنگی، کرفس، پیاز، هویج، کاهو، سیب زمینی، گل کلم، ذرت، نخود، اسفناج، ماکارونی، سبوس جو دوسر، زیتون سیاه، بادام، لوبیا قرمز، پسته، انجیر خشک، کشمش، گردو، عدس، خرما، نارگیل، کنگر فرنگی، لوبیا سفید، نان سبوس‌دار و آلو نیز سرشار از فیبر هستند. بدن ما روزانه حدوداً به 20 تا 35 گرم فیبر غذایی نیاز دارد که برای تأمین میزان فیبر مورد نیاز بدن، نیاز به مصرف این مواد غذایی داریم. در حال حاضر به طور متوسط هر آمریکایی در روز 10 تا 15 گرم فیبر مصرف می‌کند.

ارسال نظر