در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۱۸۷۸۱
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱
نویسنده: فرزانه فدوی
تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی با گذشت زمان خصوصا در سه دهه اخیر و پس از انقلاب اسلامی تا آنجا پیش رفته که بعد از جا افتادن وسایل ارتباط جمعی مختلف بین خانواده ها حالا به عنوان یک وسیله آموزشی در مدارس هم نقش خودش را پیدا کرده است.

فرزانه فدوی، خبرگزاری دانا، سرویس آموزش، رشد بی وقفه و چشمگیری تکنولوژی در عصر حاضر آنقدر به زندگی های امروزی طعم و رنگ متفاوت داده است که پدران و مادرانی که تمام دوران کودکی و نوجوانی شان با باری های سنتی و سرگرم کننده خاطر انگیز عجین شده بود باید شاهد درس خواندن و رشد فکری فرزندشان در یک وسیله پیرشفته و متفاوت با نسل های قبل باشند.

وسیله ای که نه تنها نشانه یک تکنیک جدید در آموزش است بلکه به جای کتاب های درسی و دفترهای آموزشی و مهارتی گذشته مسئولیت هایی را عهده دار شده است.

 آموزش با تبلت فایده 100 درصدی دارد؟

براساس توضیحاتی که در سایت های مختلف اینترنتی آمده است سهولت در دسترسی ، مدیریت و تبادل اطلاعات، توسعه خلاقیت در دانش آموزان و افزایش انگیزه آنها، تشویق به یادگیری دانش آموز و افزایش عملکرد، تشویق بر یادگیری فردی، بهبود یافتن خواندن و سهولت در نوشتن و کمک به دانش آموزانی که از سختی یادگیری رنج میبرند از جمله مزیت های آموزش با تبلت برای دانش آموزان تلقی می شوند.

اما در کنار این ها باز نقاط ضعف قابل تاملی وجود دارند که از جمله آنها می توان به مواردی همچون: دشوار شدن نوشتن متن های طولانی و سختی در یادگیری مهارت نوشتن دانش آموزان، پراکندگی دانش آموزان در استفاده از برنامه های دیگر مثل بازی ها و، منحرف شدن معلمان از انجام فعالیت های علمی در صورت استفاده از تبلت ها اشاره کرد.

 

روزنامه دنیای اقتصاد تابستان 92 یعنی تقریبا زمانی که آمدن تبلت به مدارس بر سر زبان ها افتاد  و به محله عملیاتی شدن و تست آزمایشی رسیده بود از قول سیدعلی یزدیخواه مدیرکل سابق آموزش و پرورش شهر تهران نوشت: در جشن هوشمندسازی مدارس شهر تهران طرحی را آماده کرده‌ایم که بر اساس آن دانش‌آموزان از تبلت بدون سیم کارت در مدارس استفاده خواهند کردکه این طرح برای پایه ششم ابتدایی و اول و دوم متوسطه در نظر گرفته شده است،

به گفته یزدیخواه:‌ رح تبلت دانش‌آموزی  قرار بود به صورت آزمایشی در سه منطقه و در هر منطقه برای سه کلاس اجراشود.

ابزار آموزش یا درگیری حواس ؟

علی زرافشان معاون آموزشی دوره متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم سال گذشته در مورد حضور دانش آموزان ضمن همراه داشتن تبلت در مدارس گفت: تبلت یک وجه کاربرد عمومی دارد مثل وسایل دیگر از جمله لپ تاپ که خانواده ها آن را برای فرزندان خود تهیه می کنند.

زرافشان بیان داشت: اگر در  مدرسه از تبلت به عنوان ابزار آموزشی استفاده شود هیچ تفاوتی با لپ تاپ و یا یک کامپیوتر pc ندارد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش هم پروژه ای تحت عنوان تبلت آموزشی را دنبال می کند که اکنون در برخی مدارس در حال اجراست.

و اگر با هماهنگی مدیران مدرسه آوردن تبلت  به محیط مدارس انجام گیرد و از آن به عنوان ابزار آموزشی استفاده شود نه تنها مشکلی نیست بلکه از این امر نیز استقبال صورت میگیرد.

این در حالی است که تا قبل از آن یعنی دهه  هشتاد دانش آموزان حق همراه داشتن موبایل آن هم به صورت خاموش را نداشتند و بند ماده 68 آئین‌نامه اجرایی مدارس  بر خودداری از به کاربردن و سایل تجملی و آرایشی، پرهیز از آوردن اشیای گرانبها و وسایل غیرمرتبط با امور تحصیلی به مدرسه تأکید دارد و کارشناسان تلفن همراه را مصداق بند 9 می‌دانند.

اما مسئولان این امر تاکید بر داشتن تبلت بدون استفاده از سیم کارت را داشتند!

به هرحال اثرات مثبت و منفی این گونه آموزش با گذشت زمان مشخص خواهد شد امید به آن که آموزش با تبلت منجر به بروز مشکل برای دانش آموزان و مسئولان مدارس  در آینده نشود..
ارسال نظر