سي و سومين كنگره ساليانه راديولوژي ایران با حضور ٢٥سخنران از 8 کشور برگزار می شود
به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر وحید کریمی دبیر انجمن راديولوژي ايران گفت : انجمن رادیولوژی ایران در طول بيش از نيم قرن فعاليت سي و دو كنگره ساليانه برگزار كرده است كه در بيست سال اخير اين كنگره ها بصورت منظم و ساليانه برگزار شده است.
وی گفت: كنگره راديولوژي ايران از بزرگترين همايشهاي علمي كشور است و با هدف ارتقاي علمي و به روزرساني خدمات راديولوژي با حضور اساتيد برجسته داخلي و خارجي برگزار مي شود.
کریمی از جمله محورهاي اصلي سی و سومین كنگره راديولوژي ایران را تصويربرداري دستگاه عصبي، تصويربرداري مداخله اي سيستم عصبي ، تصويربرداري زنان و تصويربرداري سيستم عضلاني اسكلتي عنوان کرد.
وی افزود: در كنگره امسال در سالن اصلي و ١٠سالن جانبي آن ٣١٧سخنراني علمي ،١١ميزگرد و ٦٤كارگاه عملي برگزار مي شود.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت : علاوه بر اساتيد برجسته داخلي از ٨كشور جهان ٢٥سخنران حضور دارند که علاوه بر سخنرانان خارجي امسال راديولوژيستهايي از كشورهاي آلمان ،فرانسه،پاكستان و عراق بعنوان ميهمان شركت خواهند نمود و از كنگره و برنامه هاي ان استفاده خواهند كرد.
وی در ادامه گفت: در راستاي آشنايي دستياران با كنگره هاي بين المللي طي تفاهم نامه انجمن راديولوژي ايران و انجمن راديولوژي فرانسه دستياراني از كشور فرانسه در كنگره حضور خواهند داشت.
کریمی اظهار داشت: سطح خدمات راديولوژي ارايه شده در كشور در مقايسه با استانداردهاي جهاني از كيفيت بالايي برخوردار است و به جرات ميشود گفت همه خدمات تعريف شده در تخصص راديولوژي در كشورمان با سطح مطلوب ارايه ميشود و متخصصان راديولوژي در سراسر كشور حتي درمناطق مرزي حضور دارند وامورات تشخيصي را مديريت مي كنند.
وی همچنین افزود: در چند سال گذشته در امور خدمات مربوط به سونوگرافي و آموزش سونوگرافي درگير مشكلاتي هستيم كه متاسفانه اين مشكلات سلامت جامعه را شديدا تهديد مي كند.
وی در همین خصوص ادامه داد : برخي از متخصصان زنان بابت انجام سونوگرافي از بيماران تعرفه اخذ مي كنند كه اين كار كاملا خلاف قانون بوده و متخصصان زنان در صورت دارا بودن شرايط استفاده از سونوگرافي نميتواند بابت استفاده از سونوگرافي وجهي دريافت كنند و انجمن راديولوژي بارها از وزارت بهداشت خواسته است تا با تشديد نظارت اجازه بروز چنين تخلفاتي را ندهد ولي در عمل همچنان متخلفان از بيماران وجوه غير قانوني اخذ ميكنند و بايد از مسولان نظارتي پرسيد كه چرا باتوجه به صراحت قوانين برخورد موثري انجام نميشود و همچنان حقوق بيماران در سكوت نهادهاي نظارتي پايمال ميشود که از سمت وزارت بهداشت هر از گاهي بخشنامه هايي صادر ميشود كه نتيجه اين بخشنامه ها حذف راديولوژيستها از چرخه تشخيص و درمان است که حضور راديولوژيست ها در چرخه تشخيصي -درماني به مثابه وجود جعبه سياه در هواپيماست و راديولوژيستها جعبه سياه خدمات پزشكي هستند و بايد از برخي سياستگذاران پرسيد كه هدفشان از حذف اين جعبه سياه چيست؟ و با حذف راديولوژيستها مسوليت آسيبهايي كه به بيماران وارد ميشود بر عهده كيست؟
دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: شركتهايي نيز هستند كه براي فروختن دستگاه سونوگرافي اقدام به برگزاري كلاسهاي سونوگرافي يك تا دو روزه ميكنند و به بهانه دادن مدرك سونوگرافي هزينه هاي هنگفتي از پزشكان متخصص دريافت ميكنند كه اين كار خلاف قانون است
کریمی در پایان گفت: دربازآموزيهاي رشته هاي تخصصي متاسفانه برخي از نبود نظارت سو استفاده ميكنند و ادعا ميكنند كه در كلاسهاي دو روزه. و يا چند ساعته مدارك بين المللي سونوگرافي ارايه ميكنند.
اين قضيه نه تنها دور زدن قوانين آموزشي است بلكه به نوعي تمسخر و به ابتذال كشاندن علم و تخصص مي باشد، مگر مي شود سونوگرافي كه خدمتي تخصصي است و متخصصان راديولوژي در طول ٤سال اموزش بيمارستاني فرا ميگيرند را در طول كلاسهاي دو روزه و چند ساعته اموزش داد؟
اغلب اين قبيل موارد متاسفانه در كنار باز اموزيهاي برخي رشته هاي تخصصي از جمله طب اورژانس و... ارايه مي شود و از مديريت كل اموزش مداوم وزارت بهداشت درخواست داريم اجازه ندهند در دوره هاي باز اموزي از اين موارد خلاف قانون اتفاق بيفتد، اگر بنا باشد برخي رشته هاي تخصصي با استناد به آموزه هاي محدود دوران دستياري در حدود و اختيارات رشته هاي تخصصي ديگر وارد شوند با ايجاد هرج و مرج در امورات تشخيصي -درماني بيماران آسيبهاي جدي از بعد مالي و جاني خواهند ديد.
سي و سومين كنگره ساليانه راديولوژي از تاريخ ١٩ تا ٢٢ارديبهشت در محل همايشهاي برج ميلاد برگزار خواهد می شود.