به گزارش خبرگزاری دانا، ایرج فاضل، روز شنبه در نشست خبری چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران که از ۱۸ تا ۲۲ خرداد ۹۸ در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود، با اشاره به ماجرای تعرفههای پزشکی، افزود: نسبت بین خدمات پزشکی و تعرفهها، عدالت باید رعایت شود.
وی ادامه داد: طبق قانون، تعرفهها باید عادلانه باشد اما نبوده است. چون مکانیسم تعریف تعرفهها درست نیست، ضمن اینکه ناتوانی بیمهها در این موضوع تأثیر گذار است.
فاضل افزود: یکی از راههای حل این مشکل، اصلاح ترکیب شورای عالی بیمه است.
کاظم عباسیون نایب رئیس جامعه جراحان ایران، با اشاره به رشد ۱۳ درصدی تعرفهها در سال ۹۸، گفت: این تصمیم دولت باعث شد تا بخش خصوصی بتواند تعرفه تخت روز را تا ۲۵ درصد بالا ببرد و تا حدودی مانع از فلج شدن بیمارستانهای خصوصی شده است. اما سایر خدمات مثل آزمایشگاهها و داروخانهها با این تعرفهها نمیتوانند خدمات با کیفیت ارائه بدهند.
رئیس جامعه جراحان ایران، با اشاره به فرسودگی بیمارستانها، گفت: اینکه دولت در همه بخشها ورود کند، درست نیست.
در ادامه نایب رئیس جامعه جراحان ایران، افزود: اگر تعرفهها اصلاح نشود، بزودی شاهد اخراج و بیکاری پرسنل بیمارستانها خواهیم بود.
رئیس جامعه جراحان ایران، از فرسودگی بیمارستانها ابراز نگرانی کرد و گفت: ما نگران کمبود تجهیزات و وسایل پزشکی هستیم که تحریمها اثر گذار بوده است.
فاضل ادامه داد: اینکه تعرفهها عادلانه نمیشود، ناشی از مسائل گوناگونی است که در این بین بیمهها خیلی تاثیر گذار هستند.
وی با انتقاد از اینکه بیمهها نتوانستهاند رضایت بیمار و پزشک را جلب کنند، گفت: در هیچ جای دنیا رابطه مالی بین پزشک و بیمار وجود ندارد و این یکی از مشکلات اساسی در این مسیر است.
فاضل در پاسخ به سوال خبرگزاری دانا مبنی بر اینکه چرا جامعه پزشکی همواره از تعرفه ها ناراضی است، در حالی که دستمزد کارگر و کارمند هم با تورم همخوانی ندارد، افزود: ما معتقدیم افزایش تعرفه ها متناسب با افزایش دستمزدها باشد.
رئیس جامعه جراحان ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاذی دانا مبنی بر اینکه چرا جامعه پزشکی در سال های اول اجرای طرح تحول سلامت که شاهد رشد ۱۲۰ تا ۳۰۰ درصدی تعرفه ها به خصوص تعرفه های جراحی بودیم، به این طرح معترض نبود، گفت: بنده از اول هم با این کار مخالف بودم و می دانستم ادامه این روند امکان پذیر نیست.
فاضل افزود: اینکه صبح تا شب در اتاق عمل باشیم تا درآمد بیشتری کسب کنیم، درست و منطقی نیست و بنده از ابتدا هم با افزایش غیر منطقی تعرفه ها در طرح تحول سلامت، موافق نبودم و می دانستم به مشکل می خوریم.
رئیس جامعه جراحان ایران، ادامه داد: این مسئله به ضرر آموزش پزشکی و نظام سلامت کشور است.
فاضل در پاسخ به این سوال که تحریم ها چقدر بر نظام سلامت کشور تاثیر گذار است، گفت: اگر شرایط تغییر نکند، با مشکل کمبود تجهیزات پزشکی و دارو مواجه می شویم.