به گزارش خبرگزاری "دانا"، فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره در یادداشتی نوشت:
اولین مهارت از مهارت های زندگی ، مهارت خودآگاهی است که شالوده و زیر بنای سایر مهارت ها است .
مهارت خودآگاهی چیست ؟
مهارت خودآگاهی توانایی شناخت نقاط ضعف و قدرت هر فرد است . اگر هر فرد بتوان تصویری واقع بینانه از خود کسب کند و نیازها و تمایلاتش را به خوبی بشناسد ، میتواند با حقوق فردی ، اجتماعی و مسئولیت های فردی و اجتماعی اش آشنا شود .
برای رسیدن به این مهم ، بهترین کار این است که به این سؤال صادقانه پاسخ دهیم .
من کیستم ؟! چه نقاط ضعف و چه نقاط قوتی دارم ؟
اگر برای شما پاسخ دادن به این سؤالات سخت است میتوانید از دیگران کمک بگیرید . میتوانید از پدر ، مادر ، همسر ،دوست ، همکلاسی ، همسایه و همکار بخواهید ویژگی های مثبت و منفی شما را صادقانه به شما بگویند.
پیشنهاد ما به شما این است از طریق برخی ربات هایی مجازی که این روزها در فضاهای مجازی نیز بسیار مشهور هستند اقدام میکنید . میتوانید از این طریق از دوستانتان بخواهید نقاط ضعف و قدرت شما را بگویند ( بدون ذکر نامشان )
در مهارت خودآگاهی میآموزیم :
*با تکیه بر نقاط قوت خود برای بهبود نقاط ضعف تلاش میکنیم .
*آگاهی از نقاط ضعف باعث میشود که با استفاده از این آگاهی تسلط بیشتری بر خود داشته باشیم .
*احساسات خود را بشناسیم ، چون فردی که از احساسات خود آگاه میشود میتواند آنها را کنترل کند . ناتوانی در کنترل و مهار احساسات میتواند به اعتیاد ، خشونت و ..... بیانجامد .
*از نیازهای خود اطلاع پیدا میکنیم و یاد میگیریم که از مسیرهای سالم نیازهای خود را مرتفع سازیم .
* در زندگی خود اهداف واقعی را دنبال مینماییم و از دنبال کردن اهداف غیرواقعی ، تخیلی و کمال گرایانه پرهیز میکنیم . چرا که اهداف غیرواقعبینانه باعث ناکامی و به تبع آن خشم و خشونت میشوند .
* در نهایت خودآگاهی باعث ارزشمندی ما میشود و به ما کمک میکند تا دنبال ارزشهای واقعی به جای ارزشهای کاذب باشیم و رضایت کافی از زندگی داشته باشیم .
انتهای پیام/