به گزارش خبرگزاری دانا، فشارخون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا میرود، اما فردی که دچار بیماری فشارخون بالا است، به هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر از حد طبیعی است.
بیماری پرفشاری خون از دسته امراض امتلاییه در طب ایرانی است.
امتلا در لغت به معنای «پُری و انباشتگی» و به لحاظ طبی به معنای تجمع مواد زائد در بدن و عدم تناسب بین میزان مصرف مواد با خروج آنها از بدن به دلایل مختلف از جمله یبوست و ... است.
این عدم تناسب عموما از پرخوری، درهم خوری و عدم رعایت ترتیب غذا (خوردن غذای غلیظ مثل ماکارونی قبل از غذای لطیف مثل سالاد کاهو) پدید میآید.
علائم فشار خون بالا چیست؟
علائمی که معمولا در فشار خون بالا دیده می شوند شامل سردرد، حالت تهوع، استفراغ، تاری دید یا دوربینی، خونریزی بینی، تپش قلب یا ضربان نامنظم، مشکل تنفسی هستند.
علائم فشار خون بالا عموما محدود هستند و گاهی هیچ نشانهای از این بیماری در فرد دیده نمیشود. خیلی از افراد بدون آنکه اطلاعی از آن داشته باشند، سالها دچار این بیماری هستند.
در حقیقت، فشار خون بالا اگر کنترل نشود، به سرخرگها آسیب میرساند و همچنین عاملی خطرناک برای بروز سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی و عروقی است.
عوامل ایجاد فشار خون بالا
عوامل موثر در ایجاد فشار خون بالا را میتوان به شرح زیر بیان کرد:
سن
جنس
وراثت
چاقی و اضافه وزن
رژیم غذایی
دیابت
کمتحرکی
عوامل اجتماعی و روانی
دخانیات
الکل
مصرف سیگار
مصرف قرص های ضد حاملگی
استرس
حتی نژاد هم در فشار خون بالا موثر است. سفید پوستان نسبت به بقیه بیشتر به فشار خون بالا مبتلا می شوند.
رژیم غذایی با چربی بالا و تاثیرات آن در فشارخون:
بسیاری از متخصصان سلامت می گویند که رژیم غذایی با چربی بالا باعث افزایش فشار خون میشود.
با این حال اکثر متخصصین تغذیه بر این نکته تاکید دارند که مشکل ،خود چربی نیست.مشکل نوع چربی می باشد، چربی های گیاهی مانند آووکادو آجیل روغن زیتون روغن امگا برای شما مفید هستند.
اما چربی های اشباع شده که در غذاهای حیوانی و همچنین چربی های ترانس رایج هستند برای شما بد است.
توجه: توصیه ما این است که روغن های متداول ( روغن های صنعتی ) را از سبد غذایی خود حذف نموده و بجای آن روغن ارده کنجد، روغن زیتون، روعن شحم گاوی و... را جایگزین نمایید.