نازنین دادور، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت، دکتر حسن ابوالقاسمی می گوید تنها راه پاسخ دادن به سوالات در خصوص ویروس ناشناخته کرونا انجام تحقیقات علمی است.
او معتقد است در رابطه با کرونا و در هنگام شیوع این اپیدمی، تحقیقات خوبی با تسهیل امور انجام شد. به عنوان مثال مجوزهای کار تحقیقاتی که روی پلاسما برای درمان کرونا انجام دادیم، بیشتر از دو یا سه روز به طول نیانجامید درحالیکه به صورت عادی زمان بسیار بیشتری طول میکشید.
ابولقاسمی به تغییر علائم بیماری در بعضی از بیماران اشاره کرده و می گوید کماکان همه علائمی که در بیماران مبتلا به کرونا رؤیت میشود همانهایی هستند که از قبل میشناختیم؛ در واقع شایعترین علائم سرفه، تنگی تنفس و تب نه چندان بالا هستند اما به مرور زمان علائم بیشتری مانند اختلال بویایی و دردهای عضلانی نمایان شد. دردهای عضلانی در برخی از بیماران حتی چندین روز قبل از علائم اصلی بروز پیدا میکند.
به گفته استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله صحبت درباره جهش ویروس کرونا اشتباه است زیرا این ویروس همانی است که در شروع وجود داشت و فقط به مرور زمان علائم بیشتر خودنمایی میکند که علائم گوارشی نیز از همین موارد است.
رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران با اشاره به موضوع پلاسما درمانی می گوید همه درمانها در مرحله تحقیق است و هیچکس نمیتواند به صورت قاطع درباره اثرات یک شیوه درمانی صحبت کند. البته در مورد پلاسما درمانی یک منطق وجود دارد؛ در پلاسمای فردی که بهبود پیدا کرده است، پادتن بیماری وجود دارد و این پادتن، حداقل در فردی که بیماری در او فعال است میتواند ویروس را از بین ببرد.