فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ وسواس فکری یکی از انواع اختلالاتی است که می تواند همه ی جوانب زندگی فرد را تحت الشعاع قرار دهد و با درگیر کردن ذهن افراد به صورت سرزده و ناخواسته ،نگرانی و اضطراب را در او ایجاد کند.
این اختلال در کودکی و اوایل بزرگسالی آغاز می شود و با وجود ناتوان کردن فرد ،قابل درمان است.
چرا کودکان به وسواس دچار می شوند؟
با وجود اینکه روان شناسان هنوز علت دقیق این اختلال را شناسایی نکردند ، همگی بر دخالت عوامل مختلفی چون؛ وراثت ، روش های تربیتی والدین ، اختلال در عملکرد سیستم عصبی و آشفتگی های خلقی کودکان اتفاق نظر دارند.
کودکان وسواسی چه علائمی دارند؟
نگرانی زیاد درباره ی رخ دادن اتفاقات بد و ناگوار ، تکرار کردن کلمات یا عبارات ، عدم اعتماد و خود باوری ، تمیز کردن بیش از حد، تکرار چک کردن ها و کندن مو و پوست از جمله افکاری هستند که در فرد وسواسی ظاهر می شوند.
تکرار کردن ، یکی از رفتارهایی است که به وضوح در این گونه افراد دیده می شود.
افراد وسواسی با تکرار جملات ، سوال پرسیدن زیاد و گاهی صرف کردن زمان زیاد برای انجام تکالیف ، وسواس شان را ابراز می کنند.
وسواس چه تاثیراتی بر سلامت روان کودکان می گذارد ؟
وسواس به عزت نفس کودکان آسیب وارد می کند و با گرفتن بهترین فرصت های زندگی از کودک ، مانع کسب مهارت های لازم برای او میشود.
به علاوه ، وسواس باعث ایجاد ترس ، خواب ناکافی ، افسردگی ، احساس خجالت و شرمندگی ، بی قراری ، مشکلات اجتماعی ، میل به تنهایی و انزوا طلبی و.افت تحصیلی در کودکان می شود.
آیا وسواس قابل درمان است؟
از آن جایی که وسواس ، بیماری مزمنی است و درمان آن طولانی و زمان خواهد بود ، لازم است والدین در این زمینه صبر و حوصله خرج دهند .
خانواده ، مؤثر ترین ارکانی است که سلامت آن و جامعه بازتابی از عملکرد اعضای آن تلقی می شود و خانواده درمانی را می توان مناسب ترین شیوه درمانی برای درمان این اختلال دانست.
حمایت و تشویق خانواده یکی از راهکارهایی است که می تواند اعتماد به نفس کودکان را تقویت نماید و بروز و شیوع افکار وسواسی را کاهش دهد.