به گزارش خبرگزاری دانا میانوعدههای سالم و مناسب برنامه کاهش وزن شما را کامل میکنند و خوردن آنها در طول روز ضروری است. تحقیقات نشان میدهد که کسانی که میانوعده را حذف میکنند در وعدههای اصلی بیشتر غذا میخورند و بیشتر به غذاهای چرب روی میآورند.
مهمترین فایده خوردن میانوعده این است که دیگر بعد از آن هوس خوردن غذاهای ناسالم برای رفع گرسنگیتان را نخواهید داشت. در اینجا راههای تازهای به شما یاد میدهیم تا بتوانید درطولروز گرسنگیتان را برطرف کنید.
میانوعدههای سالم بخورید:
غذاهایی را انتخاب کنید که گرسنگیتان را رفع کند و انرژی و مواد مغذی موردنیاز را به بدنتان برساند. در اینجا بهترین گزینهها را به شما معرفی میکنیم.
غلات کامل: میانوعدههای تهیه شده از غلات کامل غنی از فیبر و کربوهیدرات پیچیده هستند و به شما انرژی کافی میدهد که تا رسیدن به زمان غذای اصلی گرسنه نشوید. بیسکویتها و کراکرهای سبوسدار مناسبند.
میوهها و سبزیجات: خوردن میوه و سبزی بدون داشتن چربی یا کالری زیاد باعث ایجاد احساس سیری در شما میشود و انواع ویتامینها، مواد معدنی و فیبر لازم را به بدنتان میرساند.
دانهها و مغزها: حاوی پروتئین هستند و سیری طولانیمدت ایجاد میکنند. میزان چربی آنها هم بالاست ولی از نوع چربی غیراشباع است که برای سلامتی بسیار مفید است. اما به هرحال کالری مغزها زیاد است و نباید در مصرف آنها زیادهروی کرد.
لبنیات کمچرب: شیر، ماست، پنیر و دیگر محصولات لبنی منبع غنی کلسیم و پروتئین و حاوی ویتامینها و موادمعدنی بسیار هستند. لبنیات چربی هم دارند، پس بهتر است برای جلوگیری از چاقی، از نوع کمچرب آنها استفاده کنید.
جو فقط برای صبحانه نیست و جزو اصلی از میان وعدهها هستند. همچنین جوی دوسر شما را تا شام سیر نگه میدارد. افرادی که بلغور جوی دوسر فوری میخورند، گرسنگی کمتری دارند و در مقایسه با افرادی که جوی دوسر مصرف نمیکنند، کالری کمتری در وعده غذایی بعد میل میکردند.
با اینکه میانوعدهها جزئی از یک رژیمغذایی سالم هستند اما اگر در مصرف آنها میانهروی را فراموش کنیم میتوانند باعث افزایش وزن شوند.
چه زمانی بهترین وقت برای خوردن میانوعدههاست؟
به طور معمول بیشتر افراد صبحانه خود را حدود ساعت ۸ میخورند، در این صورت یک میانوعده در ساعت ۱۰:۳۰ صبح، شما را تا ناهار ساعت ۱ بعدازظهر نگه میدارد. میانوعده بعدازظهر معمولاً حول و حوش ساعت ۳:۳۰ و ساعت ۶ بعدازظهر خورده میشود و ساعت ۸:۳۰ یا ۹ هم وقت شام است.
توصیه امام رضا (ع) به عنوان یک روش اصولی برای کنترل وزن کاستن از حجم غذای شام و نه ترک کامل آن است. آن حضرت می فرماید: «کسی که می خواهد سالم و بدنی سبک و کم گوشت داشته باشد از شامش بکاهد.>>