فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛
اضطراب و نگرانی در دوران بارداری یکی از مهم ترین مشکلاتی است که مادران در این دوران آن را تجربه می کنند.
با وجود اینکه این نگرانی و اضطراب غالبا به شکل طبیعی ظاهر می شود ، با این حال ممکن است شکلی بیمارگونه به خود بگیرد و چنان شدت یابد که بهداشت روان مادر را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
با توجه به اینکه اولین ارتباط مادر با جنین معمولا از دوران بارداری آغاز می شود ، تعاملات آن ها می تواند تأثیرات مثبت و چشمگیری را بر سلامت روان مادر و جنین به همراه داشته باشد.
مطالعات نشان می دهد همانطور که تغییر توجه یک فرد از فعالیت های روزانه و مشکلات ناشی از آن به فعالیت دیگر می تواند میزان استرس را کاهش دهد ، وابسته شدن مادر به جنین نیز می تواند چنین شرایطی را فراهم می کند.
مادرانی که ارتباط عاطفی کمتری با جنین برقرار می کنند ، درجات بالاتری از اضطراب و افسردگی را تجربه می کنند .
این اختلالات می تواند عوارض نامطلوبی را در دوران بارداری برای مادر و جنین فراهم کند.
آنچه مسلّم این است که تعاملات مادر و جنین نه تنها به مادر کمک می کند تا از نگرانی رها شود ، بلکه توجه مادر به جنین را نیز بیشتر می کند.
محققان دلبستگی مادر به جنین و تبادل عاطفه و احساسات بین آن دو را یکی از مهم ترین عواملی می دانند که سلامت روان مادر و جنین را تضمین می کند.
مادرانی که دلبستگی و تعامل عاطفی بالاتری با جنین شان دارند ، حرکات جنین بیشتر احساس می کنند .
هم چنین دلبستگی مادر به جنین اعتماد به نفس اورا برای ایفای نقش مادری بالا می برد و موجب می شود تا مادر خودرا بهتر و آسان تر با شرایط بعد از زایمان سازگار کند.
افزایش دلبستگی مادر به جنین مسؤولیت پذیری مادر را نسبت به جنین افزایش می دهد و به دنبال آن به مادر کمک می کند تا از رفتارهای پرخطر و ناسالم پرهیز کند.
شمارش حرکات جنین توسط مادر یکی از روش هایی است که می تواند میزان دلبستگی مادر به جنین را افزایش دهد و آرامش روان را برای آن ها به ارمغان آورد.
تحقیقات نشان داده است که مادرانی که به حرکات جنین شان در سه ماهه اول بارداری توجه می کنند ، با نگرانی کمتری نسبت به سایر مادران مواجه می شوند.
ازآن جایی که فعالیت جنین به شکل غیر مستقیم می تواند نشانه ی عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی باشد ، حرکات منظم جنین نیز سلامت جنین را نشان می دهد.
بنابراین شمارش حرکت جنین می تواند وسیله ای برای آگاه.شدن از خطرات بارداری باشد.
تحقیقات نشان داده است فعالیت های تعاملی مادر با جنین شامل ؛ صحبت کردن ، لمس کردن و توجه به حرکات جنین می تواند دلبستگی مادر به جنین را افزایش دهد و سلامت روان اورا بهبود بخشد.