فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛پرخوری عصبی یا بولیمیا نوعی اختلال در خوردن است .افراد مبتلا به این نوع اختلال معمولا کنترل غذا خوردن خود را از دست می دهند و سپس با روش هایی ناسالم سعی در دفع غذا ها دارند.
با توجه به اینکه فرد مبتلا پس از آنکه احساس گرسنگی شدیدی می کند و به دنبال تنش های روحی و در فاصله ی زمانی کوتاهی غذا مصرف می کند ، دانشمندان این بیماری را در زمره ی بیماری های روانی محسوب می کنند.
اگرچه این بیماری خودرا به صورت اختلالی جسمی نشان می دهد ، اما دانشمندان آن را اختلالی عصبی می دانند که درابتدا مغز را درگیر می کند.
افراد مبتلا به پرخوری عصبی کنترلی در غذا خوردن ندارند و در نتیجه برای جلوگیری از افزایش وزن به رفتارهای جبرانی نظیر استفراغ ، استفاده از ملین ها ، مصرف قرص های لاغری و رژیم های غذایی مختلفی دست می زنند تا کالری اضافی خود را دفع کنند.
افراد مبتلا به پرخوری عصبی چه علائمی دارند ؟
وسواس نسبت به وزن و اندام ها ، ترس مداوم از چاقی ، پرخوری های مکرر با حجم زیادی از غذا در یک وعده ، احساس از دست دادن کنترل در هنگام پرخوری ، استفاده ی بی مورد از داروهای رفع یبوست یا ادرار آور بعد از خوردن غذا ، استفاده ی بی مورد از مکمل های رژیمی یا داروهای گیاهی برای کاهش وزن همه از جمله ویژگی هایی است که در افراد بولیمیا دیده می شود.
پرخوری عصبی چه عوارضی را بر افراد وارد می کند؟
دانشمندان کاهش عزت نفس ، اختلال در عملکرد اجتماعی ، کم آبی بدن ، مشکلات قلبی ، پوسیدگی شدید دندان و آسیب لثه ، مشکلات گوارشی ، خشکی پوست ، اختلالات کلیوی ، کم خونی ، اضطراب ، افسردگی و اختلالات شخصیتی را از عوارض مهم این بیماری بر انسان می دانند.
هم چنین این بیماری می تواند در باروری زنان اختلال ایجاد کند و با آسیب رساندن به چرخه تولید مثل ، احتمال ابتلا به ناباروری را افزایش دهد.
راه های پیشگیری و درمان
در حالی که راهکار مطمئنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد ، اما می توان پیش از وخامت ، فرد را به درپیش گرفتن رفتارها و عادات سالم یا درمان مؤثر آن سوق داد.
حل مشکلات روحی ، دوری کردن از افکار منفی ، تقویت مهارت های ارتباطی و حل مسأله ، استفاده از داروهای ضد افسردگی ، خودداری از گرفتن رژیم های غذایی مختلف و جایگزین کردن سبک زندگی سالم از راهکارهای مؤثر و مناسبی هستند که می توانند برای پیشگیری و درمان این بیماری به کار روند.