در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۰۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۶
نوجوانی یکی از بحرانی ترین دوران زندگی هرفرد محسوب می شود ، زیرا به همراه تحولات جسمانی ، تغییر و تحولات شدیدی را در عواطف ، احساسات ، تمایلات و تخیلات فرد به وجود می آورد که از آن جمله می توان به عدم تعادل و بی ثباتی ، زودرنجی ، یأس و افسردگی زودرس در مقابله با ناکامی ها اشاره کرد.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا، گروه سبک زندگی؛ نوجوانی یکی از بحرانی ترین دوران زندگی هرفرد محسوب می شود ، زیرا به همراه تحولات جسمانی ، تغییر و تحولات شدیدی را در عواطف ، احساسات ، تمایلات و تخیلات فرد به وجود می آورد که از آن جمله می توان به عدم تعادل و بی ثباتی ، زودرنجی ، یأس و افسردگی زودرس در مقابله با ناکامی ها اشاره کرد.

افسردگی یکی از مشکلات شایعی است که نوجوانان در این دوران با آن دست و پنجه نرم می کنند.

در نوجوانان علائم افسردگی ممکن است به صورت ترشرویی و اخم ، منفی گرایی ، گوشه گیری ، عملکرد تحصیلی ضعیف ، مصرف مواد مخدر ، بروز رفتارهای پرخطر ، مدرسه گریزی و خودکشی خودرا نشان دهد.

تحمیل کردن هزینه های روانی ، تحصیلی و اقتصادی فراوان به نوجوان و گستردگی بیش از اندازه آن موجب شده تا از این بیماری به عنوان سرماخوردگی روانی تعبیر شود.

در دوران نوجوانی تغییر و تحولات بسیاری در نوجوان دیده می شود که معمولا استرس زا بوده و یکی از دلایل شیوع افسردگی در نوجوانان محسوب می شود.

تأثیرات استرس تحصیلی بر افسردگی نوجوانان

براساس مطالعات انجام شده استرس یکی از مهم ترین عواملی است که به طور مستقیم و غیر مستقیم منجر به آسیب های فراوانی در سلامت جسم و روان نوجوانان می شود.

اغلب نوجوانان به دلیل قرار گرفتن در شرایط سنی مخصوص ، نگرانی از واکنش های اطرافیان در ارتباط با نحوه ادامه تحصیل و ترس از عدم موفقیت این استرس را تجربه می کنند.

استرس تحصیلی احساسات منفی نوجوان را کاهش می دهد و سلامت روان اورا به خطر می اندازد.

محققان انتظارات زیاد والدین ، فشار و استرس تحصیلی و نگرانی های مربوط به فارغ التحصیل شدن را از جمله علل مهم در افسردگی 50% از نوجوانان می دانند.

درواقع زمانی که نوجوان احساس کند توانایی برآوردن انتظارات والدین و مربیان و هم چنین توانایی رقابت با دوستان خودرا ندارد ، دچار استرس تحصیلی شده و به افسردگی دچار می‌شود.

نقش مهارت حل مسأله دارویی دردرمان افسردگی نوجوانان

حل مسأله یکی از مؤثر ترین مهارت هایی است که قدرت سازگاری و رفتار کارآمد را در نوجوانان افزایش می دهد.

نوجوانان در طی زندگی خود با مسائل و مشکلات مختلفی مواجه می شوند و چنانچه فاقد این مهارت باشند ، با انتخاب راه حل های ناپخته و بی فایده و مضرّ نه تنها مشکلات را بزرگتر و پیچیده تر می سازند ، بلکه زندگی خودرا نیز در معرض خطر قرار می دهند.

بدون شک آموزش مهارت های زندگی از جمله مهارت های حل مسأله و ارتباط مؤثر می تواند توانایی نوجوان را برای مقابله با مشکلات افزایش دهد.

نوجوانان با فراگیری این مهارت ها قادر خواهند بود تا مشکلات شان را به بهترین نحو حل کنند و از حمایت های اجتماعی برخوردار شوند.

در نتیجه سلامت روان چنین افرادی تضمین و از دچار شدن به اختلالاتی همچون افسردگی ایمن می شوند.


ارسال نظر