در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۱۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۲
از ابتدای شیوع بیماری کرونا نظرات زیادی راجع به این که چه کسانی به این ویروس مبتلا می‌شوند و چه کسانی مبتلا نمی‌شوند، به گوش می‌رسید و یکی از نظرات این بود که کووید 19 در بین افراد و گروه‌های سنی متفاوت کودکان را درگیر نمی‌کند اما برخلاف باور عموم نه تنها کودکان هم به بیماری کرونا مبتلا می شوند بلکه علائم این بیماری در آن‌ها با بزرگسالان متفاوت است.

نرگس درودیان، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت؛ با گذشت زمان و شیوع هر چه بیشتر بیماری کرونا این نکته بیان شد که کودکان تنها می‌توانند انتقال دهنده ویروس به دیگران باشند و خود درگیر نمی‌شوند.

اما در نهایت و براساس شواهد و مراجعه کودکان مبتلا به کرونا هرچند به صورت خفیف‌تر نسبت به بزرگسالان به مراکز درمانی این فرض که کودکان به کووید 19 مبتلا نمی‌شوند کاملا رد شد.

علائم ابتلای کودکان به کووید 19 با بزرگسالان تا حدودی متفاوت است و صرفا با داشتن مشکلات تنفسی و گوارشی خود را نشان نمی‌دهد، بلکه علائم دیگری دارد. کرونا در کودکان معمولا بدون علامت بوده است و به همین خاطر در ابتدای شیوع این ویروس برخی بر این باور بودند که کودکان به بیماری کووید 19 مبتلا نمی‌شوند. اما به مرور بروز این بیماری در کودکان به علائمی همراه شد.

در اکثر مواقع بیماری کرونا در کودکان خفیف است و به همین دلیل کودکان مبتلا به کووید 19 اغلب دچار بی حالی، آبریزش بینی و تب خفیف هستند.

همچنین باید توجه داشت که هرچه شدت بیماری کرونا در بدن کودک بیشتر شود علائم بیشتر و شدید تری خواهد داشت و ممکن است که کودک علائمی مثل دل درد، بدن درد و اسهال داشته باشد. اما در شرایط خیلی شدید، کودک دچار تب بالا و سرفه‌های خشکی می‌شود که در نهایت کاهش سطح هوشیاری را در کودکان خواهیم داشت. در چنین شرایطی کودک باید تحت مراقبت‌های ویژه باشد.

دکتر "مائده جعفری" درباره وضعیت کودکان در ابتلا به کرونا اظهار کرد: علائم کرونا ویروس که در بزرگسالان دیده می شود، می تواند در اطفال نیز به همان صورت، تنگی نفس، آبریزش بینی و تب بروز پیدا کند.

وی با بیان اینکه در کودکان علائم کرونا ویروس می تواند به صورت افزایش تعداد تنفس ها در دقیقه و تب گه گاهی بروز پیدا کند اظهار کرد: جدیدا در کودکان علائم گوارشی (در ۱۰ درصد کودکان) شامل تهوع، استفراغ و دردهای شکمی به دنبال کرونا ویروس دیده است ضمن آنکه علائم پوستی به صورت دانه های پوستی و کهیر مانند همراه با تب و نارسایی های سایر ارگان های بدن همچون نارسایی قلبی نیز از دیگر علائمی است که در کودکان مشاهده شده است.

این متخصص بیماری های عفونی اطفال با اشاره به بستری شدن کودکان شدید بدحال به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان افضلی پور کرمان گفت: کووید ۱۹ یک بیماری نو ظهور بود که در ابتدای شیوع این ویروس فکر می کردند کوکان به این بیماری مبتلا نمی نمی شوند اما در حال حاضر شاهد هستیم که کودکان نه تنها می توانند به این بیماری مبتلا شوند بلکه می توانند فرم شدید این بیماری را گرفته و حتی شاهد مرگ و میر در کودکان نیز هستیم.

وی با بیان اینکه کودکان می توانند ناقل کروناویروس باشند اظهار کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته معمولا افراد بدون علامت انتقال ویروس کمتری نسبت به افراد دارای علائم خفیف یا شدید دارند. کودکان هم می توانند ناقل باشد اما انتقالشان قطعا کمتر خواهد بود

جعفری درباره اهمیت ماسک زدن در کودکان نیز گفت: به دلیل اینکه کرونا درمان قطعی و شناخته شده ای ندارد، تنها راه مصونیت از این بیماری، اقدامات پیشگیرانه از جمله فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

وی با بیان اینکه شایع ترین راه انتقال ویروس کرونا، تماس با قطرات تنفسی است اظهار کرد: توسط سازمان بهداشت جهانی پروتکل استفاده از ماسک تشریح شده است که در این پروتکل زدن ماسک برای تمامی افراد بالای ۱۲ سال اجباری و برای افراد بین ۲ تا ۱۱ سال نیز براساس قوانین و دستورالعمل های کشورهای مربوطه خواهد بود.

این متخصص بیماری های عفونی اطفال با بیان اینکه طبق پروتکل سازمان بهداشتی جهانی بهتر است کودکان زیر ۲ سال از منزل خارج نشوند افزود: تمامی بچه هایی که بالای ۲ سال دارند بهتر است در محیط های خارج از خانه از ماسک استفاده کنند. برای کودکان زیر ۲ سال منع استفاده از ماسک وجود ندارد و تحقیقات نشان می دهد زدن ماسک برای کودکان زیر ۲ سال هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و به شرط آنکه بتوانند نگهداری مناسب از ماسک بر روی صورت نوزاد داشته باشند، هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.


ارسال نظر