پریسا تاج، خبرگزاری دانا، گروه ترجمه؛باید بدانید که شناخت و درک کوک بسیار مهم است.چرا که با شناخت کودک میتوان به دنیای او وارد شد. درک نیازهای روان شناختی کودک کار ساده ای نیست. از این جهت که سنین مختلف، نیازهای مختلف دارد و رفتارهای مختلف را میطلبد.
شما به عنوان یک والد باید بتوانید، علاقه مندی ها و خصوصیات مثبت و منفی کودکتان را بشناسید و بپذیرید. وقتی کودک را به همان شکلی که هست بپذیرید، احساس امنیت میکند. در ادامه این مطلب، به چند نکته برای کمک به درک کودک اشاره میکنیم:
1-مشاهده گر خوبی باشید:
در قدم اول اگر میخواهید درک و شناخت خوبی از کودک داشته باشید، باید مشاهده گر خوبی باشید. سعی کنید مدام اطراف او باشید و به کارهای او دقت کنید. مشاهده او در حال بازی، تعامل او با دیگران، واکنش به موقعیت های مختلف، میتواند شناخت و درک خوبی از کودک به شما بدهد.
2- دوست خوبی برای او باشید:
اجازه دهید کودک حس کند هرگاه به شما نیاز دارد، شما در کنارش حضور دارید. و همیشه و همواره حامی او و تصمیماتش هستید. این کار به او احساس امنیت و عشق را تزریق میکند. به کودک اجازه دهید احساساتش را با شما درمیان بگذارد تا بتوانید به شناحت دقیق تری از او برسید.
3- زمان های باکیفیتی را با کودک سپری کنید:
برای رشد کودک، بودن در کنار او لازم است، اما کافی نیست. زمان هایی را برای انجام فعالیت های مشترک مثل بازی های دونفره، آشپزی، تمیزکاری و نظافت و هرکار دیگری که فکرش را میکنید فرزندتان ممکن است ازآن لذت ببرد، اختصاص دهید.
4-از کودک خود قدردانی کنید:
از کودک بابت تمام کارهای کوچک و بزرگش، و بابت بودنش تشکر کنید. این کار، علاوه بر انتقال احساس دوست داشته شدن به کودک، قدردانی را نیز به او یاد میدهد.
5- شنونده خوبی برای او باشید:
گوش دادن به صحبت های کودک، یکی از بهترین راه هایی است که میتوانید از طریق آن کودکتان را بشناسید. ضمن اینکه ارتباط بین شما را محکم تر هم میکند.
6-با او گفتگو کنید:
گفتگو با کودک به او کمک میکند تا قدم مثبتی را در راه شناخت او بردارید. و او راحت تر میتواند احساساتش را بروز دهد و درباره آنها با شما صحبت کند.
7-در مدت گفتگو، تمام حواستان معطوف به کودک باشد:
فراموش نکنید که در مدت گفتگو، ارتباط چشمی را با کودک برقرار کنید. این کار شما او را مطمئن میکند که تمام توجهتان برای کودک است و گوش دادن به صحبت های او از هرچیزی برایتان مهم تر است.
8-به تمام احساسات او احترام بگذارید:
وقتی کودک از احساسات منفی مانند احساس ترس، ناامنی یا شرم خود صحبت میکند هرگز احساسات او را تمسخر یا تحقیر نکنید. درک کنید که صحبت از این احساسات برای فرزندتان ساده نیست. پس همین که شجاعت به خرج داده و احساساتش را با شما در میان گذاشته با تمسخر و تحقیر او را پشیمان نکنید.
9-نظرکودک را جویا شوید:
تا جایی که ممکن است، سعی کنید حتما نظر کودک را بپرسید. انجام این کار به افزایش اعتماد به نفس او کمک میکند.
10-علت رفتارهای او را کشف کنید:
اگر کودک بدرفتاری میکند، سعی کنید علت رفتارهای او را کشف کنید. این کار به شما کمک میکند تا به عنوان یک والد ببینید کجای کار را اشتباه رفته اید؟ و به شما فرصت میدهد تا در آینده کهارت های والدگری تان را بهبود ببخشید.