این مکان فرهنگی که در نزدیکی شهر کرمان و در دامنه ی کوه تیگران قرار دارد، مربوط به اواخر دوره ی قاجاریه بوده و در حدود سال ۱۲۷۶ خورشیدی به دستور محمدحسن خان سردار ایروانی بنا شده است. بنای درون آن بعدها توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدولهحاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی ساخته شد. با این همه، با مرگ وی ساخت بنای آن نیمه ساخته رها شد.
داستان بنّایی سر در باغ
گفته میشود وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان میبرند، بنّایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته از خوشحالی محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نموده است. به همین علت جاهای خالی کاشیها را بر سردر ورودی میتوان دید.
معماری باغ شاهزاده ماهان
معماری شگفت انگیز باغ و عمارت های آن، سبب شده تا نسبت به سایر باغ های ایرانی برجسته شود. علاوه بر عمارت های این باغ تمام عیار ایرانی، فواره هایی که بر پایه نیروی اختلاف ارتفاع کارکرد دارند و نیز حوضچه ها و آبشار ها این باغ را متمایز کرده است.
درختان میوه ی متنوع در این باغ شیب دار یا باغ_تخت همراه با نمایش بینظیر و تماشایی آب بهصورت پلکانی و در سطحهای افقی و عمودی از ویژگی های آن است.
هنگام ورود به باغ شاهد سردری دو طبقه خواهید بود که از آن فضای سرسبز باغ چشم نوازی می کند.
آب مورد نیاز باغ نیز از رودخانه ی کوچک تیگران فراهم می شود.
میراث جهانی یونسکو
در سال 1390 این باغ تاریخی ایرانی به فهرست آثار جهانی یونسکو اضافه شد و همچنین اطلاعات آن از طرف یونسکو به 35 زبان ترجمه شده و در نقشه ی گردشگری یونسکو قرار گرفته است.
امکانات باغ شاهزاده ماهان
رستوران: در این باغ رستورانی واقع در عمارت شاهنشین و گاهی نیز در فضای باغ، پذیرای مهمانان است.
مهمانسرا: در مهمانسرای این باغ امکان اقامت نیز فراهم شده است.اسبسواری: شرایط اسبسواری در اطراف این باغ برای علاقهمندان فراهم شده است که بر جاذبه گردشگری آن می افزاید.
خرید صنایعدستی: در عمارت باغ برخی از اتاقها به فروش سوغاتی و انواع گلیم و فرش اختصاص داده شده است که بیشک دیدن آنها جذابیت خاص خود را دارد و میتوان بهعنوان سوغاتی برای خانواده و دوستان خرید کرد.