در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۲۵۶۷
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
نویسنده: فاطمه سادات زاهدی
قهر گاهی نوعی تنبیه و گاهی ابزار زور گفتن و کنترل کردن است که با قطع ارتباط یا حرف‌نزدن‌ بروز می‌کند و می‌تواند ریشه در گذشته افراد داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری دانا ، به نقل از فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ؛ داشتن زندگی عاشقانه آرزوی هر زوجی است، با این حال، برخی رفتارها می‌تواند به‌عنوان قاتلان رابطه سالم، باعث تخریب و از هم پاشیدن زندگی مشترک شود. عیب‌جویی از یکدیگر، تمسخر و تحقیر، حالت دفاعی‌گرفتن در برابر همسر و ایجاد یک دیوار به دور خود برای دوری از هر گونه مکالمه و مراوده با او از علت‌هایی هستند که می‌تواند باعث قهر و دلخوری و در نهایت نابودی زندگی مشترک شود. قهر کردن، رفتاری کودکانه است که برخی افراد با شروع یک مشاجره کوچک به این رفتار متوسل می‌شوند.

قهر گاهی نوعی تنبیه و گاهی ابزار زور گفتن و کنترل کردن است که با قطع ارتباط یا حرف‌نزدن‌ بروز می‌کند و می‌تواند ریشه در گذشته افراد داشته باشد. به عبارت ساده‌تر، افرادی که رفتارهای قهرآمیز در آنها بیشتر مشاهده می‌شود، افرادی هستند که وقتی در کودکی قهر می‌کردند، به چیزی که می‌خواستند، می‌رسیدند، همین موضوع کم‌کم باعث شده که قهر کردن را به‌عنوان یک شیوه‌ رفتاری کارآمد درونی کنند. معمولا این افراد تصور می‌کنند بهترین کار برای تسلط بر طرف مقابل، این است که او را تحت‌کنترل درآورند. از این‌رو وقتی با ناکامی مواجه می‌شوند، متوسل به قهر می‌شوند.

قهر در روابطی که افراد انتظارهای بیشتری از هم دارند و به هم نزدیک‌تر هستند، به مراتب بیشتر رخ می‌دهد. البته قهر در شخصیت‌های باکفایت و مستقل تقریبا دیده نمی‌شود و می‌توان گفت، قهر رفتاری است که نشانگر ضعف در کفایت شخصیت است. شخصیت‌های باکفایت و مستقل که مهارت‌های زندگی را آموخته‌اند، با تکیه بر عزت‌نفس و مهارت حل مساله‌ای که دارند نیازی به قهر ندارند. ضمن اینکه، افرادی که سعی می‌کنند با توسل به قهر به سمت خواسته خود قدمی مثبت بردارند، متحمل استرس‌های زیادی می‌شوند، انتقادناپذیر و زودرنج هستند و احتیاج به مطرح‌شدن حل مشکل یا جلب توجه دارند و بسیاری از مواقع از نداشتن اعتماد به‌نفس رنج می‌برند.

در برابر کسی که مدام قهر می‌کند چه کنیم؟
*جدی نگیرید
کسی که قهر می‌کند سعی دارد مسئولیت عدم بلوغ احساسی خود را گردن شما بیندازد و اگر شما نگران و بی حوصله شوید و واکنشی که آنها می‌خواهند نشان دهید، باعث می‌شوید به هدفشان رسیده و برنده شوند.
در این مواقع با نادیده گرفتن رفتارشان به آنها اجازه دهید احساس شان را مدتی این گونه بروز دهند و هرگز تسلیم خواسته هایشان نشوید. خودشان به ‌مرور خسته شده و دست از قهر برمی دارند.

* تحمل نکنید
اگر با فردی که قهر می‌کند طوری رفتار کنید که گویی او به لوس شدن نیاز دارد و باید ناراحتی هایش را این گونه تسکین دهید، در انتها شما متضرر می‌شوید و تحت کنترل او قرار می‌گیرید.
هرگز اجازه قهرکردن به کسی که در زندگی تان هست ندهید و به او نشان دهید نمی‌تواند با رفتارهای کودکانه به اهدافش برسد.‌
معمولا وقتی رفتارشان را نادیده بگیرید، انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است و با آرامش به کارهای روزمره تان برسید و او را جدی نگیرید.‌ در نهایت او دست از این اعمال برداشته و برای رسیدن به خواسته هایش، رفتار مناسب تری اتخاذ می‌کند.‌

*یاد بدهید
به جای عذرخواهی از کسی که مدام قهر می‌کند به او بفهمانید که باید مسئولیت احساسات خود را به عهده بگیرد و همچنین باید به حضورتان احترام بگذارد.‌
وقتی او متوجه شود روش های کنترل کننده اش روی شما موثر نیست، احتمالا دست از این نوع برخوردها و رفتارهای تحقیرکننده اش برمی‌دارد و با شما به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کند.‌

* رهایش کنید
گاهی اوقات رها کردن کسی که مدام قهر می‌کند بهترین راه حل برای آرامش است.‌  در دوستي با چنین فردی تجدید نظر کنید.

برچسب ها: قهر روانشناسی
ارسال نظر