فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ درست است که تصمیم گیری ها نقش مهمی در زندگی دارند و به طور کلی مسیر زندگی مارا تغییر می دهند. اما وسواس بیش از حد و تعلل نیز مانع از تصمیم گیری سریع و صحیح می شود.
هنگامی که قدرت تصمیم گیری در زمان مناسب را نداشته باشیم ، با آشفتگی تصمیم می گیریم و بعدا از تصمیم خود پشیمان می شویم.
اما چگونه می توان از شرّ آشفتگی ذهن و اضطراب خلاص شد و تصمیمات هوشمندانه گرفت؟
اهداف اصلی و مهم خودرا شناسایی کنید
پیش از ورود به فرآیند تصمیم گیری ابتدا اهداف اصلی خود را شناسایی کنید . سپس از آن هدف به عنوان راهنمایی در فرآیند تصمیم گیری استفاده کنید. این کار موجب می شود که سریع تر به تصمیم درستی برسید.
محدوده ی زمانی تعیین کنید
در ذهن خود یک زمان سنج با بازه ی زمانی محدود تنظیم کنید تا به کمک آن ، روی تصمیم های خود متمرکز شوید و ذهن تان را از آشفتگی و سرگردانی نجات دهید.
از خستگی ناشی از تصمیم گیری های کوچک دوری کنید
خستگی ناشی از تصمیم های جزئی ، انرژی ذهن تان را کاهش می دهد و تمرکز را از بین می برد. بنابراین سعی کنید از راه حل های منظم برای تصمیمات هوشمندانه و جزئی استفاده کنید و به خاطر مسائل کوچک ، انرژی زیادی را صرف نکنید.
تمرکز خودرا روی آنچه کنترل می کنید ، قرار دهید
هرچه بیشتر روی آنچه کنترل دارید ، تمرکز کنید؛ در تصمیم گیری های بزرگ ، سریع تر عمل خواهید کرد و تصمیمات هوشمندانه خواهید گرفت.
از تجربه های قبلی خود استفاده کنید
بیشتر اتفاقاتی که ما در روز با آن مواجه می شویم ، مشابه سناریو هایی است که قبلا تجربه کرده ایم. بنابراین تجارب قبلی و نتایج آن ها را در ذهن خود تصور کرده و از آن ها برای رسیدن به تصمیمات هوشمندانه استفاده کنید.
بین تصمیم های کوچک و بزرگ تفاوت قائل شوید
تصمیم های کوچک و بزرگ یکسان نیستند؛ پس بر اساس اهمیت هر تصمیم ، به اندازه ای که لازم است به آن توجه کنید و برایش وقت بگذارید.
به نتیجه فکر نکنید
ترس از شکست مانع از گرفتن تصمیم های درست می شود.
پس اجازه ندهید کلمات و عباراتی چون پیروزی یا شکست به غول بی شاخ و دمی تبدیل شوند که تصمیم گیری نهایی را برای شما سخت تر کنند.