در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۴۳۵۲
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۷
رب انار اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد ، خواص فراوانی برای بدن دارد زیرا هنگام تهیه رب انار ، پلی فنول و اسید الایژیک آن در اثر حرارت از بین نمی رود و تنهاویتامین Cآن کاهش پیدا خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛بسیاری از ما از رب انار به عنوان چاشنی غذاهای خود استفاده می کنیم و هرساله در

فصل انار ، با جوشاندن و غلیظ کردنآب انار، رب انار تهیه می کنیم. رب انار اگر از انار مرغوب و طی فرآیند بهداشتی تهیه شده باشد ، خواص فراوانی برای بدن دارد زیرا هنگام تهیه رب انار ، پلی فنول و اسید الایژیک آن در اثر حرارت از بین نمی رود و تنهاویتامین Cآن کاهش پیدا خواهد کرد. در ادامه این بخش ازنمناکخواص و مضرات مصرفرب اناررا آورده ایم.

طبع رب انار شیرین:
انار شیرین طبع سرد و مایل به اعتدال دارد و خواص درمانی کمتری نسبت به انار ترش و ملس دارد. رب انار شیرین برای اصلاح وتصفیه خونمفید می باشد.

طبع رب انار ملس:
رب انار ملس طبع سرد و تر و نزدیک به اعتدال دارد و به علت طعم خاص آن پرطرفدارمی باشد. خواص درمانی انار ملس (ترش و شیرین) بیشتراز انار شیرین است و این رب انار برتی کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون پر فایده می باشد.

طبع رب انار ترش:
انار ترش طبع سرد و تر دارد. از این رب انار می توان برای کاهشحالت تهوعدردوران بارداریو بیشتر شدن اشتهای خانم باردار کمک گرفت اما مصرف زیاد آن موجب ابتلا بهیبوستخواهد شد.

رب انار شیرین یا ترش:
انار به 3 دسته ترش، شیرین و ملس تقسیم می شود. در طب سنتی و کتاب ابوعلی سینا آورده شده که انار شیرین، بعد از آن انار نیم ترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند.

خواص رب انارکه همه را شگفت زده می کند:


تقویت سیستم ایمنی :

رب انارحاوی آنتی اکسیدان ها ، به طور عمده ویتامین C است که برای سیستم ایمنی بدن شما مفید است. هنگام هضم غذا ، فرایندی به نام اکسیداسیون اتفاق می افتد که در آن مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد تشکیل می شوند. رادیکال های آزاد موادی هستند که می توانند منجر به آسیب بافتی شوند و ممکن است باعث بیماری هایی مانند بیماری قلبی یا سرطان شوند. همچنین می توانید رادیکال های آزاد را از آلاینده های محیطی مانند دود و پرتوها جذب بدن کنید. آنتی اکسیدان ها به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا سلول ها را در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کنند.

کاهش کلسترول :
آب انارممکن است از تجمع کلسترول در رگهای شما جلوگیری یا کند کند. ایجاد کلسترول باعث سخت شدن و باریک شدن شریانهای شما می شود و عامل اصلی بیماری های قلبی است. آنتی اکسیدان ها مانند پلی فنول ها می توانند لیپوپروتئین های با چگالی کم که منجر به کلسترول می شود را کاهش دهند. انار حاوی مقدار بیشتری آنتی اکسیدان پلی فنول نسبت به سایر میوه ها است.

سرشار از ویتامین B :
رب انار حاوی چندین ویتامین B شامل B1 ، B3 ، B5 و B6 است. ویتامین B1 یا تیامین به بدن شما کمک می کند انرژی تولید کند و به آنزیمی کمک می کند که به عضلات ، سیستم قلبی عروقی و سیستم عصبی شما کمک می کند. ویتامین B3 یا نیاسین به حفظ سلامتی و نشاط پوست ، سیستم عصبی و دستگاه گوارش شما کمک می کند. ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک به ویژه در جوانان به رشد و نمو طبیعی کمک می کند. ویتامین B6 یا پیریدوکسین به بدن شما کمک می کند پروتئین های مصرف شده شما را تجزیه کند و سلامتی گلبول های قرمز خون شما را که اکسیژن را در بدن خود حمل می کند ، حفظ می کند.

محافظت از بیماری آلزایمر :
آب انار ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان های موجود درآب انارو غلظت بالای آنها باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر و محافظت از حافظه می شود.

رب انار و کبد چرب :
اگر کبد شما چرب است، بهترین گزینه برایدرمان کبد چرباست، در میان خوراکی ها، رب انار هم به عنوان یک چاشنی خوشمزه و خوش رنگ و لعاب ایرانی می‌تواند به درمان کبد چرب، پاکسازی و سم زدایی آن کمک کند.

رب انار و لاغری :
دررژیم های لاغریمیتوان از آب انار یا رب انار استفاده کرد. به منظور استفاده از رب انار لازم است شما هر روز مقداری رب انار را به صورت ناشتا مصرف کنید تا جذب آن بهتر صورت گیرد. داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش و تحرک کافی برای دستیابی به نتیجه بهتر و رسیدن به وزن دلخواه کمک کننده است.

رب انار وبارداری:
رب انار حاوی نیاسین است که ماده ای ضروری برای رشد ذهن جنین می باشد بنابراین خوردن آن به خانم های باردار توصیه می شود. همچنین خانم های باردار می توانند برای کاهش تهوع خود رب انار مصرف نمایند و اشتهای خود را افزایش دهند

درمان آفت و جوش دهان :
رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک می‌کند. برای بهتر شدن آفت و جوش های ریز دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی روی جوش یا آفت دهان بمالید. البته ترکیب عسل و رب انار هم می‌تواند به درمان زخم داخل بینی و رفع عفونت های سرماخوردگی کمک کند.

خواص رب انار برای کرونا :

متخصص طب ایرانی با اشاره به تاثیر برخی از خوراکی‌ها به درمان بیماری کرونا، گفت: استفاده از این مواد غذایی نمی‌توانند جایگزین درمان شود اما مصرف آن‌ها چه برای افراد سالم و چه بیمار به عنوان کمک کننده به درمان و تسریع سیر درمان و همچنین کمک کننده به سیستم ایمنی توصیه می‌شود.

رب انار به جهت داشتن «آنتی ویرال» و «آنتی اکسیدان» قوی و میزان قابل توجهی ویتامین «ث» در افزایش قدرت سیستم دفاعی و ایمنی بدن، موثر است.افراد ترجیحاً از رب انار شیرین یا ملس متمایل به شیرین استفاده کنند.


ارسال نظر