در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۴۵۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۶
میزانی از استرس، نگرانی، ترس و اضطراب در زندگی نه تنها بد نیست، بلکه می‌تواند کمک‌کننده باشد و فرد را برای مقابله با تهدیدات پیش رو ر زندگی آماده کند و برای آن برنامه داشته باشد. ولی وقتی این استرس، نگرانی، ترس و اضطراب تشدید می‌شود و تداوم می‌یابد، از حالت طبیعی خارج شده و بیمارگونه می‌شود و واکنش‌های متعددی از جمله واکنش‌های جسمانی، شناختی، عاطفی و رفتاری را به راه می‌اندازد.

نازنین دادور، خبرگزاری دانا، سرویس سلامت؛ با آمدن کرونا این میهمان ناخوانده، سبک زندگی متفاوتی تجربه کردیم، ما که اهل تفریح و دورهمی بودیم حالا بایستی با کرونا کنار می‌آمدیم و هر کجا که او حضور می‌داشت ما از دیدنش دوری می‌کردیم.

استرس و اضطراب شدید در وضعیت موجود به احتمال شرایط را برای ابتلاء بسیاری از افراد و هموطنان به اختلال افسردگی عمده مهیا نماید. نشانه‌های افسردگی عمده گسترش افکار نا امیدی، عدم لذت از زندگی، گوشه گیری، میل به خودکشی و پایان زندگی و افزایش غم و اندوه است.

با شیوع ویروس کرونا مشکلات اعصاب و روان در افراد بیشتر شده است و این مشکلات به شدت بر زندگی همه مردم تاثیر گذار بوده و باید برای رفع آن تلاش کرد.

بسیاری از افراد که دچار بیماری کرونا شده اند در اولین علائم خود دچار اختلالات روانی شده اند و با این علائم به وجود ویروس کرونا پی برده اند.

علائم افسردگی، غمگینی، ناراحتی روحی و.. در بسیاری از افراد به علت وجود کرونا است و فرد با این تصور که این علائم ویروس نیست نسبت به آزمایش اقدام نمی کنند و عده ای نیز دست به انکار کردن بیماری می زدند.

استفاده از ماسک در افرادی که دچار اختلالات روانی بوده اند مضر است و ناخودآگاه احساس تنگی نفس می کنند و در طولانی مدت مشکلات اعصاب و روان شدید برای فرد ایجاد می شود.

گاهی نیز عوامل بیرونی باعث می شود فرد دچار اضطراب شود و نیازی به مراجعه به روانپزشک نیست . قبل از شروع درمان باید علت های وجود اضطراب بررسی شود و بعد از آن به پزشک مراجعه کرد. اکثر اختلالات روانی بدون دارو درمان می شود و فقط در موارد خاص نیاز به دارو دارد.

استفاده دارو در اختلالات روانی در بسیاری از مواقع کار درمان را دشوار تر می کند به همین جهت است که فرد به هیچ عنوان نباید از قرص های روانی و داروهای خواب بدون تجویز پزشک استفاده کند.

افراد بالای 50 سال در خطر بیشتر

پژوهشگران انگلیسی در یک بررسی آنلاین دریافتند که تنهایی ناشی از قرنطینه می‌تواند به شدت گرفتن افسردگی در افراد بالای ۵۰ سال منجر شود.

وب‌سایت رسمی "دانشگاه اکستر" (University of Exeter) انگلستان، یک بررسی گسترده آنلاین نشان می‌دهد که تنهایی طی دوره قرنطینه، با بدتر شدن افسردگی و سایر نشانه‌های بهداشت روانی در افراد ۵۰ سال به بالا مرتبط است.

در این بررسی که روی ۳۰۰۰ شرکت‌کننده ۵۰ سال به بالا صورت گرفت، تنهایی به عنوان یک عامل اصلی مرتبط با بدتر شدن نشانه‌های افسردگی و اضطراب شناخته شد.

پژوهشگران در این بررسی آنلاین، به داده‌های مربوط به سال ۲۰۱۵ شرکت‌کنندگان دسترسی داشتند. آنها همچنین دریافتند که کاهش فعالیت بدنی از زمان شروع همه‌گیری کووید-۱۹، با بدتر شدن عوامل افسردگی و اضطراب در ارتباط است. بازنشستگی نیز از دلایل دیگر افسردگی و اضطراب شناخته شد. همچنین این نشانه‌ها در زنان بیشتر بود.

"بایرون کریس" (Byron Creese)، سرپرست این پژوهش گفت: حتی پیش از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹، میزان تنهایی و فعالیت بدنی، یک موضوع مهم برای جامعه به ویژه افراد مسن به شمار می‌رفت. بررسی ما امکان مقایسه نشانه‌های سلامت روان را پیش و پس از همه‌گیری کووید-۱۹ در افراد ۵۰ سال به بالا فراهم کرد. ما دریافتیم که تنهایی و کاهش فعالیت فیزیکی طی قرنطینه، با ضعف سلامت روحی و به ویژه بروز افسردگی در ارتباط است. مهم است که بتوانیم با داده‌های این پژوهش، روش‌های جدیدی برای بهبود سلامت روان طی دوره همه‌گیری ارائه دهیم.

این پژوهش نشان داد که پیش از همه‌گیری کووید-۱۹، افراد تنها به طور میانگین فقط دو مورد از نشانه‌های افسردگی را گزارش می‌دادند اما طی دوره‌ همه‌گیری، میزان نشانه‌های افسردگی افزایش یافته است. در مقابل، سطح افسردگی در افرادی که تنها نبودند، تحت تاثیر قرار نگرفت.

"زونرا خان" (Zunera Khan)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما ارتباطی را میان تنهایی، افت فعالیت فیزیکی و بدتر شدن نشانه‌های سلامت روحی یافتیم. هدف ما از پژوهش کنونی این است که روش‌های جدیدی را برای مشغول کردن مردم در خانه ارائه دهیم. ما مطمئن هستیم که می‌توانیم راه‌هایی را پیدا کنیم تا مردم را فعال و اجتماعی نگه داریم.

پروفسور "کلیو بالارد" (Clive Ballard)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما فقط تاثیر کووید-۱۹ را بر سلامتی افراد مسن‌تر بررسی کرده‌ایم. ممکن است که تاثیر موارد دیگری مانند مشکلات اقتصادی هنوز پدیدار نشده باشد. پژوهش گسترده‌ ما می‌تواند به درک اثرات بلندمدت کووید-۱۹ بر سلامت روحی و جنبه‌های پیری مانند عملکرد مغز و حافظه کمک کند.

ارسال نظر