در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۶۲۳
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
روستاها با خانه‌های باصفا و بنا شده از سنگ و چوب لذت زندگی را دو چندان می‌کنند‌ و به انسان آرامش را هدیه می‌دهند. هنگامی که به روستاهای بکر سفر می‌کنید از امتحان غذاهای خوش عطر و محلی غافل نشوید.
پردیس تاج، خبرگزاری دانا، گروه ایران شناسی و استان‌ ها؛ یوش، نمونه‌ای بارز از روستاهای مازندران است. این روستا از توابع بخش بلده می‌باشد در شهرستان نور قرار دارد.
به دلیل اینکه این روستای بکر زادگاه نیما یوشیج، پدر شعر نو فارسی می‌باشد به نام روستای یوش شناخته می‌شود و از زمانی که آرامگاه نیما یوشیج از شهر ری به این روستا منتقل شده است در میان گردشگران شهرت یافته است. روستای یوش نه تنها به دلیل زادگاه نیما یوشیج، بلکه به علت آب و هوای کوهستانی و چشمه‌های پر آب، علاقمندان به هنر و طبیعت گردی را به سوی خود می‌کشاند.

جاذبه‌های گردشگری و تماشایی روستای یوش:

۱- خانه‌ی نیما یوشیج: خانه‌ی نیما یوشیج، از اصلی‌ترین جاذبه‌های روستای یوش محسوب می‌شود. این خانه قدمتی دیرینه دارد و قدمت آن به دوران قاجار باز می‌گردد. این خانه قدیمی حیاطی مرکزی و تعداد زیادی اتاق در اطراف حیاط دارد و با آجرکاری و گچ‌بری‌هایی زیبا تزئین شده است. بخشی از خانه، به موزه‌ای تبدیل شده است که در آن اشیای قدیمی و وسایل شخصی نیما نگهداری می‌شود. همچنین آرامگاه نیما، سیروس طاهباز، گردآورنده آثار نیما، و بهجت اسفندیاری، خواهر نیما، در حیاط این خانه قرار گرفته است.

۲- آرامگاه کیاداوود: آرامگاه کیاداوود بنای کوچکی است که به عنوان یکی از جاذبه‌های دیدنی روستای یوش به شمار می‌رود‌. این بنا به آرامگاه کیاداوود معروف است. به اعتقاد برخی افراد این بنا در زمان زرتشیان، آتشکده بوده است. این بنا دارای ارزش بسیاری است زیرا نام آرامگاه کیاداوود در فهرست آثار ملی ایران به چشم می‌خورد.

۳- اوزرود: روستای ییلاقی یوش طبیعت بکر و چشم انداز‌های تماشایی دارد. همانطور که در حال قدم زدن در میان کوچه پس کوچه‌های روستا هستید به سمت بخش جنوبی روستا بروید و از صدای گوشنواز رود لذت ببرید. این رود، قسمتی از رود هراز است که با نام اوزرود شناخته می‌شود. می‌توانید در حاشیه‌ی رود پیک نیکی برپا کنید و از زیبایی‌های طبیعت نهایت استفاده را ببرید. 

۴- حمام تاریخی: حمام تاریخی یوش،‌ بنای جفت برار و مساجد این روستا، از دیگر مکان‌های دیدنی روستا به شمار می‌روند‌.


۵- عکاسی: در روستا، سوژه‌های هنری بسیاری یافت می‌شود که فرصت را برای مشتاقان عکاسی فراهم کرده است. کافی است دوبین یا تلفن همراهتان را بردارید و لحظاتی خوش را به ثبت برسانید.

۶- مسیر رسیدن به روستای یوش: زیبایی‌های و شگفتی‌ها به روستای یوش محدود به روستا نمی‌باشند و از همان آغاز مسیر، جاذبه‌های گردشگری و روستاهای بسیاری را خواهید دید.


سوغاتی و غذاهای محلی یوش:
گردو، فندوق، عسل و میوه‌هایی نظیر زردآلو، سیب و همچنین فرآورده‌های لبنی نظیر دوغ، ماست، سرشیر و قره قروت از محصولات یوش است که می‌توانید به عنوان سوغاتی خریداری کنید.

نرمه آش، هلی برگه خورشت، لوه کباب، گروس پلا و کئی پلا (کدو پلو) از غذاهای محلی یوش هستند. و همچنین در روستای یوش نان‌های محلی مانند کلوانون، دله نون و توتک پخت می‌شود.

ارسال نظر