در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۵۶۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۴
پریودنتال که بیماری لثه هم نامیده میشود ، نوعی بیماری عفونی در دهان و دندان است که عمدتا به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان به وجود می آید و در صورت عدم پیشگیری ، ممکن است به بیماری های خطرناک تر و از دست دادن دندان ها منجر گردد.

فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ پریودنتال که بیماری لثه هم نامیده میشود ، نوعی بیماری عفونی در دهان و دندان است که عمدتا به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان به وجود می آید و در صورت عدم پیشگیری ، ممکن است به بیماری های خطرناک تر و از دست دادن دندان ها منجر گردد.

علل

تجمع باکتری های ناشی از پلاک و جرم دندان بکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد.

تغییرات هورمونی ، دیابت ، عادت های بد مثل سیگار کشیدن ، عدم رعایت کردن بهداشت دهان و دندان و سابقه خانوادگی در بیماری های دهان و دندان از دیگر عوامل مؤثر در ایجاد این بیماری به شمار می روند.

علائم

تصلب شرائین و بیماری های قلبی

بیماری های لثه باعث مسدود شدن سیاهرگ می شوند و در بسیاری از موارد به سکته در فرد منجر می گردند.

زایمان زودرس

خانم های باردار در صورت ابتلا به بیماری های لثه ، ممکن است با زایمان زودرس و تولد کودک نارس با وزن کم و حتی سقط جنین مواجه شوند.

دیابت

تحقیقات نشان می دهد بیماران دیابتی دارای بیماری لثه ، کنترل قند خون خودرا ندارند و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم خواهند کرد.

بوی بد دهان

عفونت موجود در دهان و دستگاه تنفسی می تواند به بوی بد دهان منجر شود که در این صورت باید برای درمان به دندانپزشک مراجعه نمود تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

بیماری های تنفسی

باکتری های موجود در لثه باعث عفونت در ریه و در موارد شدیدتر باعث التهاب و بیماری های تنفسی و ریوی می گردند.

التهاب و تورم لثه ، خونریزی لثه ، لق شدن دندان ها ، عفونت و چرک در لثه و به هم خوردن نظم دندان ها و فاصله گرفتن آن ها از هم از جمله نشانه های دیگری است که در افراد مبتلا به بیماری لثه مشاهده می شود.

درمان

باتوجه به نوع بیماری ، پزشک از روش های مختلفی برای درمان استفاده می کند. از بین بردن جرم و پلاک دندان و مصرف داروهایی چون کلرهگزیدین گلوکونات و دهان شویه ها از رایج ترین راه کارهایی هستند که برای درمان استفاده می شوند. در موارد خاص نیز برای جلوگیری یا متوقف کردن بیماری از جراحی استفاده می شود. هم چنین برای جایگزینی و ترمیم دندان های از بین رفته می توان از روش های دندانپزشکی زیبایی استفاده نمود.

پیشگیری

با استفاده از چند راهکار ساده مثل مسواک زدن ، استفاده از دهان شویه و نخ دندان می توان به حذف پلاک ها از سطوح دندانی و کاهش باکتری ها کمک کرد. البته راهکارهای دیگری هم وجود دارند که می توانند سرعت و شدت رشد بیماری های لثه را کاهش دهند. اگر می خواهید احتمال ابتلا به این بیماری را در خود به حداقل برسانید ، راهکار های زیر را جدی بگیرید.

سیگار کشیدن را متوقف کنید

مصرف دخانیات یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند به گسترش و تشدید بیماری کمک کند. تحقیقات نشان می دهد افراد سیگاری هفت برابر بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

استرس تان را کاهش دهید

استرس سیستم ایمنی بدن را تحت تأثیر قرار داده ، موجب اختلال در عملکرد آن میشود و زمینه ی ابتلا به بیماری های مختلفی را در فرد فراهم می کند. پس استرس تان را کنترل کنید تا بیماری ها کمتر به سراغ تان بیایند.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

تغذیه مناسب یکی از مهم ترین راهکارهایی است که به بدن شما در مبارزه با عفونت ها کمک می کند.برای مثال غذاهای حاوی ویتامین E مثل روغن نباتی ، سبزیجات برگ سبز ، آجیل وغذاهای حاوی ویتامین Cمثل مرکبات ، کلم بروکلی و سیب زمینی می توانند به شما در ترمیم بافت آسیب دیده کمک کرده و سیستم ایمنی تان را تقویت نمایند.

ارسال نظر