فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سبک زندگی ؛ اراده نیرویی درونی است که برای تصمیم گیری ، شروع فعالیت ، انجام اهداف و وظایف در برابر عقب انداختن کارها و تنبلی ، نقش پادزهر را ایفاء می کند. به عبارت دیگر این نیروی شگفت انگیز به ما کمک می کند تا اهداف مان را معقولانه تر انتخاب و با تلاش و تقلا آنان را محقق سازیم.
اگر می خواهید اراده قوی داشته باشید و به اهداف و تصمیمات تان جامه عمل بپوشانید ، از راه کارهای زیر غافل نشوید:
توانایی های خود را بشناسید
توانایی ها و نقاط قوت وضعف ، شرایط زندگی و حالات روحی و جسمی خودرا بشناسید و سپس آن هارا مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.
اهداف تان را تعیین کنید
شرایط و وضعیت خانوادگی ، اجتماعی ، اهداف شغلی و علاقه مندی های خود را مورد توجه قرار دهید و اهدافی واقع بینانه ، شفاف و متناسب با توانایی و استعداد های خود تعیین کنید. فراموش نکنید که تعیین اهداف غیر واقع بینانه و خارج از توانایی های شخصی ، شمارا با مشکلاتی مواجه خواهد کرد که نتیجه ی آن دلسردی و ناامیدی خواهد بود.
فکر کنید و تصمیم بگیرید
تفکر و تأمل در ابتدای هرکار ، یکی از گام های اساسی است که شمارا به تقویت اراده نزدیک تر می کند. در این صورت است که می توانید اهداف خویش را تعیین کنید ، توانایی هایتان را شناسایی و آن گاه بدون تردید تصمیم گیری نمایید.
برنامه ریزی کنید
تمام کارهایتان را اولویت بندی و برای انجام آن ها برنامه ریزی کنید. خودرا موظف به تحقق اهداف تان کنید و در صورت تخلف یا موفقیت ، برای خود تنبیه یا تشویق تعیین کنید.
عادات ناپسند خودرا اصلاح کنید
عادات ناپسند و مخرب خودرا شناسایی و برای اصلاح و تغییر آن ها تلاش کنید.
ناامید نشوید
یأس و ناامیدی انسان را از رسیدن به هدف بازداشته و روند زندگی را دچار مشکل می کند.در مقابل امیدواری به انسان انرژی می دهد و اورا در رسیدن به اهدافش یاری می کند.
تسلیم نشوید
مقاومت یا همان ایستادگی در برابر شکست ها و ناکامی هارا باید یکی از مهم ترین اصول پیروزی بدانیم. چراکه تاریخ ثابت کرده برخی از شکست ها می تواند زمینه ی پیروزی های بزرگی را برای انسان فراهم کند.