در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۴۷۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۹
گل گاو زبان به دلیل دارابودن خاصیت ادرار آور ، به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای سم زدایی بدن به ویژه کلیه ها به شمار می رود و برای رفع بی اختیاری ادرار نیز مفید است.

فاطمه زمانی ، خبرگزاری دانا ، گروه سلامت ؛ گل گاو زبان نوعی گیاه دارویی است که از دیرباز در طب سنتی ایرانی برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه شفابخش ، سرشار از ویتامین بوده و طبعی گرم و تر دارد.

امروزه برای بهره بردن از خواص درمانی این گیاه ، گلبرگ های آن را خشک کرده و از آن برای تهیه ی دمنوش ، چای و عرق گل گاو زبان استفاده می کنند.

اگر علاقه مند هستید تا بیشتر با این گیاه معجزه آسا آشنا شوید ، با ما همراه باشید :

خواص گل گاو زبان

کلیه ها

گل گاو زبان به دلیل دارابودن خاصیت ادرار آور ، به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی برای سم زدایی بدن به ویژه کلیه ها به شمار می رود و برای رفع بی اختیاری ادرار نیز مفید است.

استرس و اضطراب

محققان گل گاو زبان را یکی از مؤثر ترین گیاهان دارویی برای تقویت اعصاب می دانند که به دلیل خواص شادی آور و آرام بخشی که دارد ، به درمان افسردگی ، استرس و اضطراب کمک می کند. جالب است بدانید که در طب سنتی از چای گل گاو زبان برای درمان وسواس استفاده می شده است.

سرماخوردگی و گلودرد

گل گاو زبان به دلیل دارابودن مقادیر بالای ویتامین ث و فلاونوئید ها و هم چنین به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی که دارد ، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند .

فشارخون و قلب

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در گل گاو زبان باعث بهبود گردش خون می شود و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. البته با توجه به اینکه گل گاو زبان میتواند فشارخون را افزایش دهد ، از این رو افراد مبتلا به فشارخون بالا باید از مصرف آن اجتناب کنند یا آن را با چند قطره لیمو عمانی میل کنند.

آکنه و جوش صورت

در طب سنتی از دمنوش گل گاو زبان به دلیل خواص ضد التهابی که دارد ، برای درمان آکنه و جوش صورت استفاده می شود.

مضرات و عوارض

کبد

زیاده روی در مصرف گل گاو زبان به دلیل دارابودن مواد سمی مثل آلکالوئید ، پیرولیزیدین و هپاتوتوکسیک می تواند احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

معده و دستگاه گوارش

زیاده روی در مصرف این گیاه باعث معده درد و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش می شود . بنابراین افراد مبتلا به بیماری های گوارش باید در مصرف آن احتیاط نمایند.

نوزادان و کودکان

گل گاو زبان حاوی مقادیری ماده ی سمی به نام آلکالوئید است. به همین دلیل توصیه می شود که هرگز کودکان و نوزادان از آن استفاده نکنند.

دوران بارداری و شیردهی

به دلیل وجود ماده ی سمی به نام آلکالوئید در گل گاو زبان ، متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار و شیرده از مصرف آن اجتناب کنند.

سنگ کلیه

یکی از مضرات گل گاو زبان کمک به تشدید بیماری سنگ کلیه است. ثابت شده است که استفاده از دمنوش های گل گاو زبان درد و ناراحتی را درافراد مبتلا به سنگ کلیه افزایش می دهد. از این رو اینگونه افراد باید از مصرف آن خودداری کنند.

محققان توصیه می کنند برای جلوگیری از مضرات گل گاو زبان ، افراد بالغ باید روزانه 5 تا 8 گرم در روز از این گیاه دارویی مصرف کنند. هم چنین باید از مصرف آن به مدت طولانی اجتناب شود.

ارسال نظر