در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۷۴۲۸
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
سازمان ملل گزارش داد: در صورت عدم توجه بین‌المللی، اپیدمی‌های آینده می‌تواند از نظر شدت، از رویدادهای قبلی پیشی بگیرد. آن‌چه امروز به آن نیاز داریم، آموختن درس‌هایی از مدیریت اپیدمی است و آن‌چه اهمیت دارد، همبستگی و مشارکت سازمان‌های بین‌المللی با جامعه و تک تک افراد است.
به گزارش خبرگزاری دانا،‌ کرونا برای همه تجربه جدید و ناخوشایند بود و تمام جوانب زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داد. هیچ کس برای این ویروس منحوس آماده نبود. پزشکان و کادر درمانی در خط مقدم این جنگ قرار داشتند. محققان شبانه روزی به دنبال ساخت واکسن بودند، ولی ویروس کرونا یک گام از همه جلوتر بود. حتی اکنون که واکسن‌های موثری برای آن در دسترس است، با یک سویه جدید همه را مجددا شگفت‌زده کرد.

بیماری‌ها و اپیدمی‌های عفونی اثرات مخربی بر تمام جنبه‌های زندگی دارند و می‌توانند توسعه اجتماعی و اقتصادی بلندمدت را ویران کنند. بحران‌های بهداشتی جهانی تهدیدی برای سیستم‌های بهداشتی، زنجیره‌های تامین و معیشت مردم است و بر اساس آمار جوامع فقیر بیشترین آسیب‌پذیری را دارند.

آنچه برای غلبه بر چنین اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی نیاز است، سیستم‌های انعطاف‌پذیری است که بتواند در کمترین زمان ممکن و با حداقل آسیب، با شرایط منطبق شود. بر اساس گزارش سازمان ملل، در صورت عدم توجه بین‌المللی، اپیدمی‌های آینده می‌تواند از نظر شدت، از رویدادهای قبلی پیشی بگیرد.

بیست و هفتم ماه دسامبر از سوی سازمان ملل، "روز جهانی آمادگی برای همه‌گیری" نام گرفته است. این رویداد برای اولین بار در سال گذشته (۲۰۲۰ میلادی) شکل گرفت و هدف از چنین مناسبتی، افزایش آگاهی،‌ تبادل اطلاعات، دانش علمی و روش‌های موثر، آموزش‌های باکیفیت و برنامه‌های حمایتی در مورد بیماری‌های مسری در سطوح محلی، منطقه‌ای و جهانی برای پیشگیری است.

سازمان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت در تلاشند تا افراد را برای وقوع اپیدمی‌های بعدی آماده و آگاه کنند و این امر با مشارکت تمام کشورها امکان‌پذیر است. آن‌چه امروز به آن نیاز داریم، آموختن درس هایی از مدیریت اپیدمی است و آن‌چه اهمیت دارد، همبستگی و مشارکت سازمان‌های بین‌المللی با جامعه و تک تک افراد است. از طرفی سرمایه‌گذاری در سیستم‌هایی برای شناسایی، ‌پیشگیری و واکنش به شیوع بیماری‌هایی که قابلیت اختلال در سیستم‌های بهداشتی، زنجیره تامین و معیشت مردم را دارند، ضروری است.

منابع :
پایگاه خبری سازمان ملل
پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت

ارسال نظر