برای اولین بار صورت گرفت
به گزارش خبرگزاری دانا از پایگاه اینترنتی سی. بی. سی نیوز، یک اَبَرنواَختر نوع دو نتیجه فروریزش سریع و انفجار شدید یک ستارهٔ سنگین است. وجه تمایز ابرنواخترهای نوع دوم نسبت به دیگر ابرنواخترها، حضور هیدروژن در طیف آنها است.
محققان دانشگاه «نورث وسترن» و دانشگاه «کالیفرنیا» که مطالعهای را درباره مرگ این ستاره منتشر کردند، این یافتهها را «دستیابی به موفقیت» در درک خود از چگونگی مرگ این ستارگان عظیم نامیدند.
بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی که یافتههای این مطالعه را خلاصه میکند، این ابرغول سرخ مشاهده شده که SN ۲۰۲۰ tlf نام دارد، برای اولین بار توسط موسسه نجوم دانشگاه هاوایی Pan-STARRS در تابستان ۲۰۲۰ به دلیل میزان نور تابیده شده از آن شناسایی شد.
محققان ستاره SN ۲۰۲۰ tlf را در ۱۳۰ روز آخر عمر آن، مطالعه کردند.
پیش از این، محققان بر این باور بودند که ستارههای ابرغول سرخ بی سروصدا میمیرند و برای مدتی قبل از تبدیل شدن به ابرنواختر محو میشوند، اما اکنون این محققان میگویند که تابش درخشان مشاهده شده از این ابرغول سرخ را در سال قبل از مرگش پیدا کرده اند.
این تابش نشان میدهد که تغییرات قابل توجهی در ساختار داخلی آن وجود داشته که باعث بیرون راندن شدید گاز در لحظاتی درست قبل از فروپاشی آن شده است.
محققان این موفقیت را پیشرفت در درک خود از فعالیتهایی عنوان کردند که ستارگان بزرگ چند لحظه قبل از مرگ انجام میدهند. این ستاره که اکنون یک ابرنواختر است، در کهکشان NGC ۵۷۳۱ در فاصله ۱۲۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و جرم آن ۱۰ برابر خورشید است.
انتهای پیام/