در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۶۹۸۵۹
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی تاکید کرد که مصرف کردن یا نکردن بعضی از خوراکی‌ها و داشتن رژیم غذایی، در کسانیکه مستعد یا دچار افسردگی هستند، تاثیر فزاینده یا پیشگیرانه دارد.
به گزارش خبرگزاری دانا، افروز پیش‌بین، چهارشنبه ۲۲ دی در یک کارگاه آموزش تغذیه، گفت: افسردگی از شایع‌ترین مشکلات بهداشت روان است که عوامل تغذیه ای نقش مهمی در بروز و البته پیشگیری از ابتلا به آن دارد.

او گفت: کسانی که دچار افسردگی هستند، اغلب تغذیه نامناسبی داشته و از این جهت نیز در معرض خطر قرار دارند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد، سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای غذا در او از بین می رود، در نتیجه تغذیه فرد دچار اختلال می شود.

این کارشناس تغذیه گفت: کمبود برخی از مواد در رژیم غذایی فرد می تواند سبب ایجاد افسردگی شود یا حالت افسردگی را در فرد تشدید کند.

او توضیح داد: اسیدهای چرب امگا۳، اسید فولیک، ویتامین ب۱۲، روی، آهن، منیزیم و ... جزو مواد غذایی و مغذی قرار دارند که بر ایجاد یا تشدید افسردگی تاثیرگذار است.

پیش‌بین در خصوص  اسیدهای چرب امگا۳، گفت: کمبود این مواد در رژیم غذایی می تواند فرد را مستعد افسردگی کند. منابع غذایی این اسید چرب شامل غذاهای دریایی، تخم مرغ غنی شده با امگا۳، روغن کانولا، روغن بذرکتان، گردو، سویا و سبزی های برگ سبز است.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه سطح اسید فولیک در خون برخی از افراد مبتلا به افسردگی پایین است، گفت: جگر، قارچ، سبزی های برگ سبز، گوشت گاو کم چربی، نان گندم کامل و لوبیا از منابع اسید فولیک است.

او اضافه کرد: سطوح بالاتر ویتامین ب ۱۲ در خون افراد افسرده سبب می شود که این افراد به درمان پاسخ بهتری بدهند بنابراین مبتلایان به افسردگی باید از منابع غذایی حاوی این ویتامین نظیر جگر، شیر، ماهی، تخم مرغ و گوشت در رژیم غذایی خود بگنجانند.

پیش‌بینی همچنین "روی" را یکی از عناصر تاثیرگذار در عملکرد مناسب سیستم عصبی دانست و گفت: تعادل این عنصر در بدن در پیشگیری و درمان افسردگی موثر و مرغ، ماهی، شیر، جگر، غلات کامل و مغز ها از منابع این عنصر تاثیرگذار است.

وی با یادآوری اینکه کمبود آهن نیز می تواند سبب بی حوصلگی فرد شده و استفاده از مکمل‌های حاوی آهن در بهبود خلق و خوی افراد تاثیرگذار است، گفت: غلات کامل، نان غنی شده، غذاهای دریایی، گوشت فاقد چربی، زرده تخم مرغ و ... از موادغذایی تامین کننده آهن مورد نیاز بدن است.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اهمیت ویتامین "ای"، گفت: این ویتامین به علت اثر آنتی اکسیدانی زیادی که دارد می تواند در پیشگیری و درمان افسردگی موثر باشد. از آنجایی که این ویتامین به کمک گیاهان ساخته می شود، روغن های گیاهی بهترین منابع آن است. باید توجه داشت که سرخ کردن در دمای بالا باعث تخریب ویتامین E می شود.

پیش‌بین با اشاره به اینکه سطح منیزیم در افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد سالم است، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که دریافت منیزیم در کاهش افسردگی موثر خواهد بود بنابراین پیشنهاد می‌شود که همه افراد در رژیم غذایی روزانه، دانه ها، مغز ها، حبوبات، سبزی های برگ سبز تیره را بگنجانند.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت مواد مغذی به اندازه کافی و داشتن وزن مناسب در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است.

انتهای پیام


ارسال نظر