در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۸۹۶۴۹
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۴
نحوه برخورد با مشکلات
نویسنده: فاطمه ترکاشوند
مهم نیست که شغلتان چیست! در کجا زندگی می‌کنید! شریک زندگی شما چه کسی است و دوستانتان چند نفرند! شما با توانایی‌ خود در حل مشکلات و مسائل، قضاوت می‌شوید، هرچه توانایی شما در حل مشکلات بیشتر باشد و مهارت حل مسئله قدرتمندتری را داشته باشید، با دردسرهای کمتری روبرو می شوید و مردم با شما خوشحال‌ترند، و در نتیجه همه در این حالت برنده‌ هستند!!!
فاطمه ترکاشوند- کارشناس ارشد مشاوره-خبرگزاری دانا(گروه سبک زندگی): تا حالا به این نکته توجه کرده اید اولین عکس العمل شما در برخورد با یک مشکل و مسئله پیچیده چیست؟ در آن لحظه چه راه‌حل‌هایی به ذهنتان می‌رسد؟ همه ما هر روز حداقل با یک مشکل روبه‌رو می‌شویم که باید آن را حل کنیم؛ اما وقتی می‌فهمیم که مشکلات فقط گزینه‌هایی برای انتخاب هستند، قضیه راحت‌تر می‌شود. برخی از مشکلات ما بزرگ و پیچیده است و برخی دیگر ممکن است به راحتی حل شوند. اما مسئله ای که در اینجا مورد توجه است برخورد سازنده و موثر ما با چالش ها و مسائلی که در زندگی روزمره ایجاد می شوند، نحوه برخورد فعالانه ما برای پیدا کردن راه حل مسئله‌ها، مشکلات و فرصت‌ها در کنار استفاده از منطق و مهارت قضاوت در جمع آوری و تحلیل اطلاعات و مقایسه‌ راهکارهای مختلف و در نتیجه انتخاب بهترین راه حل برای مواجهه با مشکل را "مهارت حل مسئله" گویند. مهم‌ترین معیار و گزینه برای حل مسئله بینش داشتن به آن مشکل است. این مهارت وقتی ضرورت پیدا می کند که در زندگی شخصی یا محیط کار خود، شکستی را تجربه کرده‌ایم و اکنون می‌خواهیم آن را تحلیل کنیم و از تکرار  دوباره آن جلوگیری کنیم .اما مراحل این مهارت مهم شامل 1- مشکل را شناسایی کنیم2-اطلاعات مرتبط را جمع آوری کنیم3-راه حل های احتمالی را شناسایی کنیم4-تصمیم گیری کنیم5-تصمیم را عملی کنیم6-منتظر نتایج باشیم.این مهارت،یک توانایی اکتسابی به شمار می رود و ما با تمرین می توانیم ذهن خود را فعال و آماده حل مسائل نگه داریم. مشکلات در زندگی همواره به وجود می آیند و این موضوع کاملا غیر قابل انکار است. بنابراین بهتر است خود را برای رویارویی با آن ها آماده کنیم تا در صورت وقوع مشکل، بتوانیم موثرترین و کارآمدترین تصمیم را برای برطرف کردن آن اتخاذ کنیم.ما می توانیم با راهکار هایی مانند ورزش، خواب کافی، فوتبال و ..آن را تقویت کنیم. افرادی که مهارت زیادی در حل مسئله دارند و می دانند که مسائل خود را چگونه حل کنند اعتماد به نفس بیشتری دارند. چون سعی می کنند با مشکلات زندگی مواجه شوند و برای آن راه حلی  پیدا کنند، همین موضوع باعث می شود به توانایی های خود اعتماد کنند و اعتماد به نفس بالایی داشته باشند.
ارسال نظر