در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۹۲۰۴۱
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲
محققان نسل بعدی تراشه‌های محاسباتی آنالوگ را ابداع کرده‌اند که می‌توانند برای برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مفید باشند.
به گزارش خبرگزاری دانا، محققان موسسه علوم هند (IISc) چارچوبی برای ساخت نسل بعدی تراشه‌های محاسباتی آنالوگ ایجاد کرده‌اند. این طراحی به تراشه‌ها کمک می‌کند با سرعت بیشتر و انرژی کمتر نسبت به تراشه‌های دیجیتال موجود در دستگاه‌های الکترونیکی وظیفه خود را انجام دهد.

به گزارش eurekalert.org، تیم موسسه علوم هند (IISc) با استفاده از طراحی جدید خود، توانستند نمونه اولیه از یک تراشه آنالوگ به نام ARYABHAT-۱ بسازند. تراشه آنالوگ ARYABHAT-۱، می‌تواند برای برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) مانند تشخیص اشیا، گفتار یا مواردی که به عملیات محاسباتی با سرعت بالا نیاز دارند، مفید باشد.

اکثر دستگاه‌های الکترونیکی، به ویژه آن‌هایی که شامل محاسبات هستند، از تراشه‌های دیجیتال استفاده می‌کنند، اما مزیت تراشه‌های آنالوگ بسیار زیاد است.

تراشه آنالوگ

چتان سینگ تاکور، استادیار دپارتمان مهندسی سیستم‌های الکترونیکی (DESE) در موسسه علوم هند (IISc) است که در آزمایشگاهش مدیریت توسعه تراشه آنالوگ را در دست گرفته است.  تاکور می‌گوید: برنامه‌هایی که نیاز به محاسبات دقیق ندارند، محاسبات آنالوگ این پتانسیل را دارد که از محاسبات دیجیتال بهتر عمل کند، زیرا تراشه‌های آنالوگ بهتر و کارآمدتر هستند.

 بر خلاف تراشه‌های دیجیتال، آزمایش و طراحی در پردازنده‌های آنالوگ دشوار است. اما تیم موسسه علوم هند (IISc)، چارچوب جدیدی طراحی کردند که امکان توسعه پردازنده‌های آنالوگ را مانند پردازنده‌های دیجیتال فراهم می‌کند.

تراشه نسل بعدی

به گفته محققان، معماری‌های مختلف یادگیری ماشین را می‌توان بر روی تراشه آنالوگ ARYABHAT-۱ برنامه‌ریزی کرد. این تراشه‌ها همانند پردازنده‌های دیجیتال، می‌توانند در طیف وسیعی از دما‌ها به خوبی کار کنند. محققان یافته‌های خود را در دو مطالعه که در حال حاضر تحت بررسی هستند، شرح دادند. همچنین آن‌ها اختراع خود را به ثبت رساندند و اکنون در حال برنامه ریزی و همکاری با شرکای صنعتی برای تجاری سازی فناوری خود هستند.

ارسال نظر