در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۳۲۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۱
نکاتی خواندنی در مورد آلزایمر
آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود (البته با بالا رفتن سن، اندکی فراموشکار شدن در افراد طبیعی است. اما در بیماری آلزایمر این اختلال به تدریج پیشرفت می‌کند).

فاطمه سادات زاهدی ، کارشناس ارشد مشاوره ،پایگاه خبری  دانا ، گروه سلامت و سبک زندگی ؛  آلزایمر یا بیماری فراموشی ، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج توانایی های ذهنی بیمار تحلیل می رود ( البته با بالا رفتن سن ، اندکی فراموشکار شدن  در افراد  طبیعی است . اما در بیماری آلزایمر این اختلال به تدریج پیشرفت می کند ) .

یک هشتم از افراد بالای 65 سال و بیشتر ، این حالت مخرب زوال عقل را دارند .

حافظه و گفتار در اوایل آلزایمر

حافظه ی بلند مدت معمولاً دست نخورده باقی می ماند اما حافظه ی کوتاه مدت مختل می شود . شخصی که دوستش دارید ممکن است صحبت های شما را فراموش کند . او ممکن است سؤالاتی را که پاسخ داده شده تکرار کند . این بیماری گفتار را نیز مختل می کند ، بنابراین او ممکن است در یاداوری کلمات معمول دچار چالش شود .

از دست رفتن حافظه و رفتار

آلزایمر می تواند سبب تغییرات رفتار  و پریشانی شود . ممکن است در محلی آشنا گم شود . بی ثباتی خلقی و لغزش در قضاوت نیز عوارض رایج آن هستند . او بهداشت ضعیفی نیز دارد . افرادی که قبلاً شیک پوش بودند ممکن است لباس های آلوده پوشیده و شستن موهای سرشان را فراموش کنند .

سندروم غروب آفتاب

متخصصان نمی دانند چرا اما بعضی از افراد مبتلا به آلزایمر هنگام غروب آفتاب غمگین می شوند . این حالت معمولاً در هنگام عصر و گاهی اوقات هم در تمام طول شب ادامه دارد . برای آرام کردن تنش ، خانه را روشن نگه داشته و قبل از غروب آفتاب پرده ها را ببندید . سعی کنید فرد را با یک فعالیت مطلوب یا برنامه تلویزیونی مشغول کنید . بعد از صبحانه به او قهوه بدون کافئین بدهید .

برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید .

استفاده از رژیم مدیترانه ای

براساس تحقیقات دانشگاه کلمبیا ، رژیم غنی از سبزیجات ، میوه ها ، ماهی و چربی های غیراشباع با کاهش 48درصدی ریسک ابتلا به بیماری های شناختی ارتباط دارد .

رژیم مدیترانه ای به طور معمول شامل چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون ، همراه با سبزیجاتی مانند کرفس ، اسفناج و هویج است . این سبزیجات غنی از نیتریت و نیترات هستند و ترکیب این دو گروه غذایی باعث تشکیل اسیدهای چرب نیترو می شود . در رژیم غذایی مدیترانه ای گوشت قرمز و غذاهای فراوری شده و قندهای مصنوعی وجود ندارد .

تقویت توان مغزی

به گفته ی محققان  افراد سالمندی  که به طور مستمر به مطالعه کتاب و روزنامه می پردازند ، جدول و معما حل می کنند و بازی های فکری انجام می دهند ، ریسک ابتلا  به آلزایمر را به میزان 47 درصد کاهش می دهند . 

انجام ورزش

به گفته ی محققان دانشگاه ایلینوی ، تمرینات هوازی متوسط مانند پیاده روی می تواند اتصالات موجود در مدارهای مغزی را تقویت کرده و قابلیت های شناختی از جمله برنامه ریزی ، اولویت بندی ، انجام همزمان امور و تدوین استراتژی را بهبود بخشد .

نوشیدن مایعات

کم آبی مهم ترین فاکتور معتبر برای از دست دادن حافظه است . به مقدار کافی مایعات بنوشید و از مصرف نوشیدنی های الکلی و سیگار اجتناب کنید .

 

 

ارسال نظر