در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۴۷۸۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۱
با پیشرفت تکنولوژی، عوامل تهدید کننده امنیت و بدافزارهای مخرب نیز رشد می کنند. برخی کارخانه های تولید کننده تلفن هوشمند همواره در تلاش هستند تا روت شدن دستگاه های اندرویدی خود را مشکل سازند. اما دلیل این کار چیست؟

تقی حسن زاده، پایگاه خبری دانا، سرویس دانش و فناوری؛ با پیشرفت تکنولوژی، عوامل تهدید کننده امنیت و بدافزارهای مخرب نیز رشد می کنند. برخی کارخانه های تولید کننده تلفن هوشمند همواره در تلاش هستند تا روت شدن دستگاه های اندرویدی خود را مشکل سازند. برخی دیگر نیز پا را فراتر گذاشته و در حال غیر ممکن ساختن این کار هستند. با این حال مردم هنوز هم دوست دارند موانع را کنار زده و تلفن هوشمند خود را شخصی سازی کنند.

با وجود محبوبیت بسیار زیاد روت، دلایل متعددی وجود دارد که نباید این عملیات را روی تلفن هوشمند خود انجام دهید. نمی خواهیم در این مقاله در رابطه با تمامی این دلایل بحث کنیم؛ بلکه تنها به 4 دلیل امنیتی برای منصرف شدن از این کار می پردازیم که نسبت به دیگر دلایل از اهمیت بالاتری برخوردارند. با ما تا پایان همراه باشید.

1- مشکلات به روز رسانی

اگر دستگاه اندرویدی تان را روت کنید، مطمئناً دسترسی خود به به روز رسانی های OTA را قطع خواهید کرد. برخی اپلیکیشن ها همواره سعی در دور زدن این مشکل داشته اند، اما با ارائه ی روش های جدید روت، این عمل هر روز سخت تر و سخت تر می شود.

android-update-w600

اما مشکل چیست؟

علاوه بر از دست دادن بسیاری از ویژگی های جدید، شما با انجام این کار خود را از نظر امنیتی آسیب پذیر می کنید. تولید کنندگان تلفن های هوشمند، معمولاً هر سال تعدادی پچ امنیتی جدید را برای کاربران خود منتشر می کنند. پچ های منتشر شده توسط تولید کنندگان جلوی آسیپ پذیری های امنیتی خطرناک و نهان را می گیرند و آن ها را مسدود می نمایند.

به عنوان مثال جدیدترین به روز رسانی گوگل برای دستگاه های نکسوس راه گریز هکرها برای اجرای کد داخل کرنل این دستگاه ها را مسدود کرد. دستگاه های آسیب دیده از این روش همیشه در معرض خطر هستند؛ تنها راه خلاص شدن از این مخمصه، نصب مجدد سیستم عامل و اجرای دوباره ی آن است.

2- آیا می توانید به رام های سفارشی اعتماد کنید؟

بسیاری از کاربران به دنبال نصب رام های سفارشی نیستند. آن ها فقط می خواهند سیستم عامل خود را از ابزارهای خاص و غیر کاربردی تولید کنندگان، پاک نمایند. در نقطه ی مقابل کاربرانی وجود دارند که به طور تصادفی و یا اختیاری رام های سفارشی را روی تلفن هوشمند خود نصب می کنند.

به عنوان مثال وقتی که اولین تلفن هوشمند اندرویدی خود را روت کردیم، یک کاستوم رام بدون آن که متوجه شویم روی دستگاه ما نصب شد. از آن جایی که با این فرآیند جدید نا آشنا بودیم، بسیاری از دستور العمل ها را به اشتباه دنبال می کردیم. بسیاری از مردم نیز اشتباهات مشابهی را انجام می دهند.

Custom-Android-ROMs-w600

به عبارت ساده، تمام رام های سفارشی بد نیستند. اما این احمقانه به نظر می رسد که رام های سفارشی را قوی تر، ایمن تر و به روز شده ی یک سیستم عامل اصلی و تهی از موارد غیرقابل استفاده بدانیم. گوگل، موتورولا، سامسونگ، سونی و صدها نفر از توسعه دهندگان، محصولات خود را تست و پالایش می کنند.

آن ها به سرعت می توانند به انواع تهدیدات واکنش نشان دهند و با عرضه ی به روز رسانی ها از اکثریت کاربران خود محافظت نمایند. حامیانی که با به میان آمدن رام های سفارشی، قدرت خود را از دست می دهند. اگر تبعات روت کردن و موارد مرتبط به آن را بدانید، بعید است در میام افراد قربانی قرار بگیرید.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق مردم واقعاً فرآیندهایی که پشت پرده ی کارهای آن ها انجام می شود را نمی دانند. آن ها تنها آموزش های قدم به قدم موجود روی اینترنت را دنبال می کنند. موضوعی که در بسیاری از موارد می تواند آن ها را گرفتار کند.

3- دادن دسترسی روت به اپلیکیشن ها

اگر دستگاه اندرویدی تان را روت کرده باشید، احتمالاً با درخواست دسترسی روت برخی از اپلیکیشن ها که به وسیله ی یک پیام پاپ-آپ به شما نمایش داده می شود، مواجه شده اید. می دانیم که بسیاری از کاربران بدون آن که منظور این اعلان را متوجه شوند به صورت کورکورانه روی گزینه ی Allow کلیک کرده و از عواقب بعدی خود خبر ندارند.

superuser-request-app-w600

با اجازه دادن به اپلیکیشن ها برای دسترسی روت، در حال صدور مجوز دسترسی این ابزار به کل سیستم عامل تلفن هوشمند خود هستید. این کار به صورت کامل تمهیدات امنیتی که داخل سیستم عامل اندروید اتخاذ شده را دور می زند و اجازه ی دیده شدن اطلاعات حساسی که در عمق سیستم عامل ذخیره شده است را به آن می دهد.

همچنین اپلیکشن ها به وسیله ی دسترسی روت می توانند ابزار های دیگر را بدون اطلاع شما روی دستگاه تان نصب کنند. این نرم افزار می تواند شامل برنامه هایی چون کیبوردهای جعلی، Keylogger ها و اپلیکیشن های ایمیل تقلبی باشد. هدف تمام این ابزار ها نیز یک چیز است؛ سرقت اطلاعات شما و پخش آن میان مجرمان اینترنتی.

4- تهدید بدافزارها

همانطور که می دانید اپلیکیشن های آنتی ویروس برای اندروید تا حد زیادی از دور خارج شده اند. این دقیقاً همان دلیلی است که رهبران بازار در بخش تبلیغات، محصولات خود را همراه با ویژگی های امنیتی معرفی می کنند. به طور کلی آن ها نیاز دارند تا ویژگی های جدیدی را به محصولات خود بیافزایند تا بدین وسیله ارزش تولیدات خود را بیشتر کنند.

این اپلیکیشن ها بیشتر به خاطر یک دلیل منسوخ شده اند: سیستم عامل خام و اصلی اندروید به معنای واقعی کلمه ایمن است. گوگل طی این سال ها مرتبا ویژگی های جدیدی را به این سیستم عامل اضافه کرده و اندروید 7 قوی ترین نسخه ی آن تا به حال به شمار می رود.

tr3-w600

روت از بسیاری از ویژگی های امنیتی سیستم عامل دستگاه شما سر باز می زند. با این کار آسیب پذیری دستگاه خود را در برابر ویروس ها، ابزارهای جاسوسی و تروجان ها بیشتر می کنید. این فایل های مخرب می توانند از طریق دانلود مستقیم، لینک های مخرب و اپلیکیشن های آلوده به تلفن هوشمند شما منتقل شوند.

یک اشتباه کافیست تا در معرض این خطرات قرار گرفته و راهی برای فرار از شرایط موجود نداشته باشید.

تجربیات خود را برای ما تعریف کنید

این موارد را برای ترساندن شما نگفتیم؛ در واقع 4 گزینه ی پیش رو، از نظر امنیتی اهمیت فراوان دارند و باید از آن ها مطلع باشید. بهترین کاری که می توانید در صورت روت کردن موبایل انجام دهید این است که امیدوار باشید اتفاق خاصی برای شما نیفتد. هزاران نفر از کاربران، تلفن های هوشمند خود را بدون هیچ مشکلی روت کرده اند. در مقابل هزاران نفر دیگر با انجام این کار گرفتار شده اند.

تلاش نمی کنیم تا شما را از روت کردن دستگاه اندرویدی خود منصرف کنیم. بر عکس؛ با روت کردن می توانید بسیاری از مزایای جذاب و پتانسیل های تلفن هوشمند خود را آزاد کنید. اما نیاز است تا از جنبه های امنیتی آگاه باشید تا بتوانید در این امر تصمیمی آگاهانه بگیرید.

مثل همیشه دوست داریم از تجربیات شما مطلع شویم. تلفن هوشمند خود را روت کرده و پس از آن پشیمان شده اید؟ آیا با روت کردن تلفن هوشمند خود به ویروس های مختلف آلوده شده اید؟ بدمان نمی آید تجربیات خود را در این باره با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

ارسال نظر