در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۰۵۷۰۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۱
اعلام رشته‌ها و شهر‌های ممنوع؛
اتباع غیرایرانی داوطلب شرکت در آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۲ باید علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی این آزمون، دارای شرایط اعلام شده در دفترچه ثبت نام هم باشند.

به گزارش پایگاه خبری دانا ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲ از ۲۲ آبان در سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شده است و داوطلبان تا پنجشنبه ۳ آذرماه فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند.

شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع خارجی

اتباع غیرایرانی داوطلب شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲ باید علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی این آزمون، دارای شرایط ذیل بوده و بند مربوط را در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی، علامتگذاری کنند.

۱. اتباع غیرایرانی داوطلب تحصیل در رشته ها، مقاطع و دوره‌های مختلف تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، مشمول شرایط و ضوابط اعلام شده از سوی سازمان امور دانشجویان و همچنین شرایط ذیل هستند.

۲. فقط اتباع غیرایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و دارای اقامت قانونی مجاز به شرکت در آزمون مقطع دکتری بوده و در صورت شرکت اتباع غیرایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان «لغو» می‌شود.

۳. همه داوطلبان تحصیل دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در رشته‌ها و مقاطع و دوره‌های مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط شیوه نامه مصوب سال ۱۳۹۴ سازمان امور دانشجویان هستند.

۴. حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقطع دکتری برای آن دسته از داوطلبان تحصیل که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در مقطع دکتری پذیرفته خواهند شد، چهار سال است.

۵. داوطلبان تحصیل، ملزم به مطالعه دقیق دفترچه راهنما و رعایت مقررات و ضوابط پذیرش بوده و هیچ عذری مبنی بر عدم اطلاع از مفاد دفترچه‌ها و قوانین از آنان پذیرفته نخواهد شد.

۶. داوطلبان تحصیل غیرایرانی، مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیرایرانی مندرج در دفترچه راهنمای آزمون نیستند و در صورت قبولی در کدرشته مناطق غیرمجاز، قبولی و پذیرش آنان در آزمون ورودی همان سال «لغو» می‌شود و دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از داوطلبان معذور خواهند بود.

توضیح و فهرست مناطق ممنوعه تردد و اسکان برای این داوطلبان، در پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است.

۷. در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبت نام داوطلبان تحصیل با مقررات و ضوابط شیوه نامه، در هر مرحله از ثبت نام و تحصیل با تایید و تشخیص سازمان امور دانشجویان از ادامه پذیرش و تحصیل داوطلب جلوگیری به عمل می‌آید.

۸. پذیرش داوطلبان تحصیل در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای جمهوری اسلامی ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشته‌های خاص و غیرمجاز مندرج در دفترچه راهنمای آزمون ممنوع است.

۹. جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده داوطلبان تحصیل به استثناء همسر و فرزندان دانشجویان ندارد.

۱۰. داوطلبان تحصیل همانند پذیرفته شدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود خواهند بود.

۱۱. پذیرفته شدگان غیرایرانی در دوره‌های روزانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، موظف به پرداخت شهریه تحصیلی مطابق مصوبات هیئت امنای دانشگاه‌های مربوط هستند.

۱۲. چنانچه پذیرفته شدگان در هنگام ثبت نام اولیه آزمون گزینه اتباع غیرایرانی را در بند ۱۶ تقاضانامه ثبت نام علامت نزده باشند، پذیرش آنان لغو می‌شود.

۱۳. جهت ثبت نام داوطلبان غیرایرانی در آزمون مقطع دکتری، شرط معدل لازم نیست.

۱۴. داوطلبان تحصیل غیرایرانی در هر مقطع تحصیلی فقط یک بار مجاز به تحصیل بوده و تکرار مقطع تحصیلی در دوره‌های روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، مشترک و دانشگاه آزاد اسلامی و سایر موسسات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است.

چنانچه در حین تحصیل داوطلبان تحصیل ورودی آزمون دکتری، محرز شود که دانشجو دارای یک مدرک دکتری بوده و با گواهی مدرک مقطع تحصیلی قبلی مجدداً با شرکت در آزمون مربوطه در مقطع تحصیلی تکراری پذیرفته شده است، از تحصیل ایشان ممانعت بعمل آمده و اخراج می‌شود، دانشگاه محل تحصیل در این خصوص ملزم به اخذ تعهد از دانشجو در مرحله پذیرش و ثبت نام اولیه است.

۱۵. تحصیل داوطلبان در موسسات آموزش عالی و یا مراکز جامعه المصطفی (ص) و مرکز آموزش عالی اهل بیت (ع) بصورت همزمان ممنوع است.

۱۶. دانشجویان غیرایرانی به دلیل تابعیت غیرایرانی مشمول قانون نظام وظیفه نیستند.

۱۷. ثبت نام اتباع مذکور در این آزمون منوط به داشتن یکی از مدارک اقامتی یا شناسایی معتبر زیر است:

- گذرنامه دارای حداقل شش ماه مجوز اقامت.

- دفترچه پناهندگی سیاسی صادره از طرف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.

- کارت هویت ویژه اتباع غیرایرانی دارای اعتبار در همان سال براساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور.

- آخرین کارت آمایش معتبر براساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور.

تبصره: پذیرش و ثبت نام اولیه داوطلبان تحصیل فرزندان طلاب مرکز جامعه المصطفی (ص) العالمیه بر اساس گذرنامه و اقامت صادره آن مرکز بلامانع بوده و ثبت نام قطعی و ادامه تحصیل آنان منوط به اخذ گذرنامه و روادید تحصیلی و اقامت قانونی است.

رشته‌های ممنوعه برای داوطلبان اتباع غیرایرانی

پذیرش اتباع غیرایرانی در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی ایران کند و همچنین رشته‌های تحصیلی: فیزیک اتمی، فیزیک هسته ای، فیزیک مولکولی (پلاسما)، فیزیک ذرات بنیادی، مهندسی پلاسما، مهندسی ایمنی (گرایش بازرسی فنی و حفاظت هواپیما)، مهندسی تعمیر و نگهداری (هلیکوپتر و هواپیما)، مهندسی هوا فضا، مهندسی هوانوردی (خلبانی، ناوبری هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، خلبانی هلیکوپتر و مراقبت پرواز)، علوم نظامی، الکترونیک هواپیمایی، تعمیر و نگهداری هواپیما، مخابرات هواپیما، مراقبت پرواز، فناوری اطلاعات (IT گرایش مخابرات امن)، مهندسی فناوری ماهواره و مهندسی کامپیوتر (گرایش رایانش امن) ممنوع است.

مناطق ممنوعه برای انتخاب محل تحصیل اتباع غیرایرانی

هر یک از اتباع غیرایرانی که متقاضی شرکت در آزمون‌های سراسری هستند، منحصراً باید واجد شرایط و ضوابط اعلام شده در دفترچه‌های راهنمای هر یک از آزمون‌های ذیربط باشند و در زمان انتخاب رشته، محل تحصیل خود را با توجه به شرایط و ضوابط مربوط انتخاب کنند.

اتباع غیرایرانی مقیم، مجاز به انتخاب رشته در مناطق ممنوعه نیستند و در صورت پذیرش و اعلام قبولی داوطلبان غیرایرانی در رشته‌ها و مناطق ممنوعه، پذیرش آنان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آن مناطق، «لغو» می‌شود.

تبصره: آن دسته از اتباع غیرایرانی که دارای «دفترچه مخصوص مدرک اقامت ویژه» صادره از سوی پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستند، محدودیتی برای تردد و یا سکونت در هیچیک از شهر‌ها و یا مناطق کشور را ندارند.

ارسال نظر