در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۱۸۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۶
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست با هیئت رئیسه و شورای فرهنگی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره):
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست با هیئت رئیسه و شورای فرهنگی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: میدان‌داری مجموعه‌های فرهنگی دانشجویی در اجرای برنامه‌ها یک ضرورت است.

به گزارش پایگاه خبری دانا عبدالحسین کلانتری با بیان اینکه در حوزه فرهنگی از وضع مطلوب فاصله داریم، گفت: علی رغم اینکه در این حوزه کارهای خوبی انجام شده و حجم‌ها کارها بسیار زیاد بوده ولی متاسفانه آسیب‌های جدی در ایام کرونا به فضای فرهنگی دانشگاه‌ها وارد شد که ما را از وضع مطلوب دور کرد و باید با برنامه ریزی دقیق و تلاش جهادی این کاستی را جبران کنیم.

 برگزاری مرتب شورای فرهنگی در دانشگاه‌ها

وی بر برگزاری مرتب شورای فرهنگی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و افزود: دانشگاه‌ها می‌توانند با برنامه‌ریزی‌های کلان فرهنگی در این جلسات و همگام آن برگزاری نشست‌های رصد و پایش، اتفاقات مثبتی را رقم بزنند.

لزوم میدان‌داری مجموعه‌های فرهنگی دانشجویی در اجرای برنامه‌ها

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم میدان‌داری مجموعه‌های فرهنگی دانشجویی در اجرای برنامه‌ها را ضروری دانست و ادامه داد: اگر فعالیت‌های فرهنگی را به دوش دانشجویان بگذاریم و به آنان اعتماد کنیم، نگرانی‌ها در باب تناسب موضوع با مخاطب از بین می‌رود و برنامه‌های جذاب و پر مخاطبی برگزار خواهد شد.

تقویت مجموعه‌های فرهنگی شناسنامه دار و تشکیل شورای مشورتی دانشجویی

کلانتری بر تقویت مجموعه‌های فرهنگی شناسنامه دار تاکید و اظهار کرد: می‌توان با تشکیل شورای مشورتی دانشجویی و هدایت و حمایت از ایشان، گروه‌های مختلف دانشجویی را درگیر کار کرد و مطمئنا با تقویت حس مسئولیت پذیری دانشجویان افزایش مشارکت در برنامه‌ها را شاهد خواهیم بود.

معاون فرهنگی واجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به بیانیه گام دوم و تاکید رهبر انقلاب بر اعتماد به جوانان گفت: باید ضمن حفظ کرامت و شأن دانشجو به ظرفیت‌های دانشجویی اعتماد کنیم و کارهای اجرایی را به دوش آنها بگذاریم و این امر حتما موثر خواهد بود. در این مسیر باید گفتگوها و ارتباط دانشجویی را افزایش دهیم و پاسخگوی شبهات جوانان باشیم.

وی بیان کرد: تاثیر تربیتی استادان دانشگاه بر کسی پوشیده نیست. الگوبرداری و ماندگاری شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه بر دانشجویان حائز اهمیت و لازم است به این نکته توجه شود.

کلانتری ارتباط خانواده‌ی دانشجویان با دانشگاه را سازنده دانست و افزود: ضمن حفظ کرامت دانشجو، باید در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و بهانه‌های مختلف ارتباط دانشگاه با خانواده دانشجویان را تقویت شود، چرا که بسیار ثمربخش خواهد بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: معتقدیم در موضوع حجاب و عفاف تا آنجا که ممکن است باید کار فرهنگی انجام شود، چون کوچکترین خطا می‌تواند پیامدهای سنگینی داشته باشد. این به معنای بی‌عملی نیست و باید با درایت، تحلیل و اثرگذاری اقدامات صورت گیرد.

 وی یکی از بحث‌های بر زمین مانده را علی رغم تاکیدات رهبر انقلاب، تقویت ارتباطات بین‌المللی تشکل‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: لازم است تشکل‌ها و مجموعه‌های دانشجویی ارتباطات بین المللی خود را تقویت کنند و بخصوص در حوزه کشورهای جهان مقاومت این موضوع باید پررنگ‌تر باشد. دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با توجه به رسالت بین‌المللی خود می‌تواند در این مورد اثرگذار و الگو شود.

کلانتری در بخش پایانی سخنان خود گفت: خوشبختانه در مجموعه‌های دانشجویی ظرفیت‌های بسیار خوبی وجود دارد و اعتقاد داریم علی رغم آسیب‌های فرهنگی فراوان، اگر جامعه دانشجویی محور قرار گیرند و در برنامه‌ریزی‌ به آنها توجه کنیم و حرفشان را بشنویم، شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود.

دانشگاه در حوزه فرهنگی جان تازه‌ای گرفته است

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) ضمن تشکر از حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دانشگاه، به ظرفیت‌های فراوان دانشگاه در بخش‌های مختلف اشاره کرد و افزود: الحمدلله با حمایت‌های ویژه وزیر علوم و مجموعه وزارت، دانشگاه در حوزه‎های گوناگون رو به رشد عمل کرده است. این دانشگاه مولود انقلاب است و نام بزرگ حضرت امام را دارد و لازم است نگاه ویژه‌ای به آن شود.

قاسم زاده گفت: دانشگاه در حوزه فرهنگی جان تازه‌ای گرفته است و به واسطه جوانگرایی و استفاده از مدیران خوشفکر و جهادی، اتفاقات مثبتی را در این حوزه، بخصوص در بحث جهاد تبیین شاهد هستیم.

وی در ادامه به وجود معتبرترین مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه اشاره و اظهار کرد: انجمن فارغ التحصیلان غیر ایرانی را در مرکز آموزش زبان فارسی راه‌اندازی خواهیم کرد تا از ظرفیت بالای دانش‌آموختگان این مرکز در بخش‌های فرهنگی استفاده کنیم، چرا که صدور ارزش‌های انقلاب و آرمان‌های امام (ره) یکی از رسالت‌های ذاتی دانشگاه است.

ارسال نظر