هفته نانو در دانشگاه علم و صنعت چه میگذرد؟
به گزارش خبرگزاری دانا انجمن علمی و نهاد ترویجی نانو دانشگاه علم و صنعت با همکاری دیگر انجمن های این دانشگاه به برگزاری برنامههایی با هدف ترویج هرچه بیشتر نانو در جامعه خصوصا در میان دانشجویان اقدام کردند. از جمله مهم ترین این برنامهها می توان برگزاری وبینارهای مرتبط با نانو، بازدید از نمایشگاه اینوتکس، بازدید از مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی(ICAN) را نام برد. این انجمن علاوه بر اجرای برنامه های خود به مناسبت هفته نانو در نظر دارد در جهت برگزاری هرچه بیشتر رویدادهای ملی در آینده ی نزدیک بکوشد.
شرح تعدادی از برنامه ها
در وبینار سرگذشت نانویی من چه گذشت؟
وبیناری ۲ ساعته که در آن سرکار خانم جمالی به تجربه های زندگی نانوییشان پرداختند. ایشان با ورودشان به گرایش ارشد نانو به صورت جدی وارد زندگی ای با چاشنی نانو می شوند. خانم جمالی سپس موضوع پایان نامه و چالش های آزمایشگاهی خود را شرح دادند. چالش هایی که در کنار شیرینی های آن باعث شده تا در نهایت خاطرات خوبی از این تجربه ها به یادگار بماند. اما داستان همینجا تمام نمی شود. ایشان در دهمین دوره مسابقه ملی نانو شرکت می کنند و پس از آن با شرکت در آزمون شبکه مدرسین فعالیت خود را در زمینه تدریس نانو ادامه می دهند و اکنون در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی مشغول به فعالیت هستند.
سلسله وبینارهای نانیومی شو
مسابقه ملی نانونیوم برای اولین بار در سال ۱۴٠۲ برگزار می شود. در این مسابقه که در دو مرحله آنلاین و حضوری برگزار می شود، ۸ مقاله از مقالات دوازدهمین دوره مسابقه ملی نانو مورد پرسش و پاسخ قرار میگیرند.
برای آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با این مسابقه که ذیل آن هدف ترویج فناوری نانو نیز مطرح است، فولرن اقدام به برگزاری سلسه وبینارهای "نانونیومی شو" می کند. مدرسین این سلسه وبینارها سرکار خانم فاطمه جمالی، جنابان علیرضا فغانی و مهیار صحابی از اعضای فعال شبکه مدرسان نانو هستند. علاقه مندان میتوانند از این وبینارها که در تاریخ های سوم، چهارم و پنجم خرداد برگزار می شود بهره مند شوند.
بازدید از مجموعه آی کن
برگزاری بازدید از مجموعه آی کن(مرکز صنعتی سازی نانوفناوری کاربردی) واقع در مرکز پژوهش های علمی و صنعتی ایران، یکی از اقدامات انجمن علمی بین رشته ای نانو دانشگاه علم و صنعت در راستای آشنایی و ارتباط دانشجویان با مراکز صنعتی بود. در ابتدای بازدید، دانشجویان با زمینه های کاری مجموعه آشنا شدند. سپس در جمعی دوستانه با معرفی خود و توانایی هایشان، مهارت گفتگو و شبکهسازی خود را به چالش کشیدند. در ادامه، دانشجویان به فضاهای علمی و تحقیقاتی مجموعه رفتند و از آزمایشگاه های متعدد آنجا بازدید کردند. از مزایای مجموعه آی کن میتوان به این موضوع اشاره کرد که دانشجویان میتوانند از خدمات آزمایشگاهی مجموعه نظیر دستگاه نانو الیاف، پلاسمای سرد، نانو پوشش، چاپ سه بعدی زیستی، همگن ساز اولتراسونیک استفاده کنند و همچنین از تجربیات پژوهشگران این مجموعه در کارهای صنعتی خود بهره ببرند.