در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۳۱۳۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، آغاز به کار اتوبوس دیابت در تبریز را اتفاقی مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با این اقدامات و کارهای مشابه آن، بتوانیم شاهد افزایش سطح سلامت شهروندان باشیم.

به گزارش پایگاه خبری دانا شهرام دبیری، رییس شورای اسلامی شهر تبریز، در مراسم آغاز به کار اتوبوس دیابت در تبریز با قدردانی از فعالیت‌های اداره کل سلامت شهرداری تبریز اظهار کرد: فعالیت‌های اداره کل سلامت عمدتا با هدف فرهنگ‌سازی و آموزش و در‌نهایت، ارتقای سطح سلامت شهروندان شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: ورزش و تغذیه سالم، از عوامل اصلی تاثیرگذار بر سلامت شهروندان بوده و تلاش ما باید درجهتی باشد که این دو محور اصلی در زندگی شهروندان جایگاه خود را پیدا کند.
دبیری در خصوص دیابت و عوارض آن نیز تصریح کرد: دیابت و عوارض جدی آن با درگیر کردن تمام ارگان‌های بدن، سلامت انسان را با خطر مواجه می‌کند و در شرایط فعلی که شیوع آن نیز نسبت به قبل افزایش یافته، باید برنامه‌های اجرایی بیشتری را در راستای کنترل، غربالگری و درمان آن و درنهایت تضمین سلامت شهروندان انجام دهیم.

رییس شورای شهر تبریز خاطرنشان کرد: شورا و شهرداری بر اجرای برنامه‌های سلامت‌محور تاکید دارند.

ابتلای ۱۰ درصد مردم ایران به دیابت

فوق تخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: طبق آمار‌های به دست آمده شیوع بیماری دیابت همانطور که در جهان بالاست در شهر‌های ایران نیز رو به افزایش است، طبق آمار‌های به دست آمده شیوع بیماری دیابت در ایران، حداقل ۱۰ درصد است و احتمال می‌رود که آمار‌ها بیشتر از این هم باشد.

دکتر اکبر علی عسگرزاده، فوق تخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در مراسم افتتاح اتوبوس دیابت عنوان کرد: این افزایش آمار مبتلایان به دیابت زنگ خطری است که باید مسئولان به آن توجه ویژه‌ای کنند. با آگاهی دادن درباره روش‌های پیشگیری از دیابت و روش‌های اصلاح شیوه زندگی به وسیله رسانه‌های جمعی و آموزش‌های همگانی مردم را به تغییر شیوه زندگی سوق دهند.

وی بیان کرد: یکی از اهداف پیشگیری از بیماری، افزایش آگاهی همگانی است. برنامه‌هایی مانند اتوبوس دیابت می‌تواند نمونه‌ای خوب از اقداماتی در جهت افزایش آگاهی مردم باشد. قطعا افتتاح اتوبوس دیابت به تنهایی نمی‌تواند ما را هدف نهایی برساند، ولی برای شروع، نماد و نشانه خوبی جهت قدم گذاشتن در این راه خواهد بود.

دکتر عسگرزاده اظهار کرد: آموزش اصلاح شیوه زندگی در همه ارگان‌ها و سطوح جامعه باید فراگیر باشد و باید در رسانه‌های جمعی این برنامه‌ها به صورت مکرر بیان شوند تا نتیجه نهایی یعنی تغییر شیوه زندگی نامناسب به سمت شیوه زندگی مناسب و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت اتفاق بیفتد.

وی مطرح کرد: طبق آمار به دست آمده مشخص شده است که حدود ۹ درصد اهالی شهر تبریز به دیابت مبتلا هستند، ولی مطمئن هستیم میزان مبتلایان به بیماری دیابت بیشتر از این آمار است. برخی از ابتلای خود به دیابت خبری ندارد و یکی از اهداف افتتاح اتوبوس دیابت، اطلاع افراد از بیماری خویش توسط انجام غربالگری است. افزایش آگاهی آحاد جامعه از بیماری‌ها و راه‌های پیشگیری از آن قطعا با افزایش اطلاع‌رسانی‌های مناسب و رسانه‌های جمعی رقم خواهدخورد.

برچسب ها: اتوبوس دیابت
ارسال نظر