فاطمه زمانی، خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛ ریزش موی سکهای نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن گلبولهای سفید خون به سلولهای فولیکولهای مو حمله میکنند و باعث کوچک شدن آن و کاهش چشمگیر رشد موها میشوند.
شیوع این بیماری در مردان و زنان یکسان است و معمولا علائم آن از سنین کودکی ظاهر میشود. دانشمندان تاکنون علت دقیق و مشخصی را برای این بیماری نیافته اند، با این وجود وراثت، کمبود مواد ضروری در بدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تغییرات هورمونی، مصرف برخی داروهای خاص و کمبود ویتامین ث از مهمترین علل ابتلا به ریزش موی سکهای محسوب میشوند.
علائم بیماری
ظاهر شدن نواحی طاس که اغلب به صورت دایره یا بیضی در سر نمایان میشود.
ریزش موهای ریش
تغییر در ناخنها
عدم ریزش موهای سفید یا خاکستری در نواحی دچار ریزش مو
رشد خود به خود موها بعد ریزش
رشد موها در ناحیه دچار طاسی وریزش موها در نواحی دیگر به طور همزمان
ریزش موها در ماههای سرد سال
راههای درمان
متأسفانه تاکنون درمان قطعی برای ریزش موی سکهای کشف نشده است. اما راهکارهایی وجود دارند که میتوانند به مدیریت و درمان سریع ریزش موی سکهای و رشد موها کمک کنند.
درمانهای دارویی
رایجترین شیوه درمان این بیماری، تزریق کورتیکو استروئید یا همان کورتون هاست که به اشکال مختلفی، چون تزریق موضعی، کرم موضعی و داروهای خوراکی استعمال میشود.
سایر داروهایی که ممکن است پزشک برای شما تجویز کند، باعث تسریع و تحریک رشد موها میشوند یا سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکنند. داروهایی مانند ماینوکسیدیل و آنترالین میتواند باعث رشد موها شود، اما در جلوگیری از ایجاد ریزش مو سکهای تأثیری نمیگذارند.
شیمی نور درمانی
یکی از روشهای درمانی است که با ترکیب اشعه UVA و استفاده موضعی داروی متوکسالن انجام میگیرد و میتواند باعث بهبود ریزش موها شود.
روشهای مراقبتی
بخشهایی از سر یا صورت که دچار طاسی شده اند و در معرض نور خورشید قرار دارند را با کرم ضد آفتاب بپوشانید.
اگر ابروها یا مژههای شما دچار ریزش شده اند، حتما از عینک آفتابی استفاده کنید.
برای جلوگیری از گرم شدن سر توسط نور خورشید، کلاه یا کلاه گیس به سر بگذارید.
متأسفانه تاکنون درمان قطعی برای ریزش موی سکهای کشف نشده است. اما راهکارهایی وجود دارند که میتوانند به مدیریت و درمان سریع ریزش موی سکهای و رشد موها کمک میکند.