سیدحجت سیدوکیلی؛ پایگاه خبری و اطلاع رسانی دانا: پانزدهمین رویداد نوآوری های آموزشی چهارسوق روز جمعه بیست وهفتم خرداد ماه در فضای شبکه سازی و ارتباط بین فعالان تعلیم و تربیت کشور با همراهی خانهٔ خلاق و نوآوری ستاپ، سازمان فضای مجازی سراج، شرکت فناوری اطلاعات راهبر سداد (پیامرسان بله)، سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد برهان برگزار شد.
اولین سخنران برنامه حجت الاسلام دکتر محمد رحمانی مدیر مرکز راهبردی اکوسیستم تربیت (اندیشکده مرآت) بود که بر مدیریت استراتژیک در میدان نبرد تربیتی تکیه داشت.
در ادامه حسن لمی از کالج بلفیلد استرالیا در مورد محتوای آموزش دینی به ارائه محتوا پرداخت.
سومین سخنران رویداد دکتر محسن حاجی میرزایی وزیر سابق آموزشوپرورش بود که سخنان او درباره تحول در آموزش و پرورش به واکنش برخی از حضار و پرسش از عملکرد او در زمان تصدی بالاترین مقام آموزش و پرورش منجر شد.
حاج حسین یکتا دبیر ستاد مرکزی راهیان نور چهارمین سخنران این رویداد بود که بر تربیت تحولی توحیدی و اثرگذاری به شرط خلوص و اثر پذیری مربی متمرکز بود.
حامد اسماعیلی مؤسس سینوا (مرکز تخصصی سرود) با عنوان پر چالش موسیقی سم مهلک یا فرصت منجی روی سن حاضر شد و بدون پاسخ صریح به سوال اصلی ارائه، به اهمیت افزایش تعداد گروه های سرود در مجموعه های تربیتی اشاره کرد.
دومین سخنران غیر حضوری پانزدهین چهارسوق قرةالعین بختیاری کارآفرین و فعال اجتماعی از پاکستان بود که فیلم ضبط شده ای از او در مراسم پخش شد و به ارائه تجربه آموزش و تعالی دختران در پاکستان پرداخت.
فاطمه قاسمی مدیر و معلم نمونهٔ استان فارس هفتمین ارائه دهنده چهارسوق پانزدهم بود و از تجربه خود در رشد و بالندگی دانش آموزان در یک مدرسه روستایی روایت کرد.
هشتمین ارائه دهنده در این رویداد مهندس علی ترقی جاه مدیر مدرسه سیمرغ بود که در حوزه رشد و توسعه فردی فعالیت می کند. مهندس ترقی جاه ارائه راهکارهایی برای ارتباط مؤثر با دانش آموزان را به رویداد چهارسوق آورده بود.
حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری پژوهشگر و نویسنده در حوزه تعلیم و تربیت دینی کودکان به عنوان نهمین سخنران چهارسوق به موضوع چرایی گفتن از خدا برای کودکان پرداخت.
سید وحید غمخوار معلم ریاضی و مربی تربیتی آخرین ائه دهنده این نشست بود که با موضوع استامینوفن خودئین درباره مختصات یک کلاس خوب، دانش آموز خوب و نقش زاویه دید معلم در این موضوع صحبت های جذابی ارائه کرد.
در میانه برنامه سید حسام نوربخش مدیر خانهٔ خلاق و نوآوری ستاپ خدمات این حامی برنامه را معرفی کرد.
در بخش دیگری از برنامه نیز خانم اسماعیلی، برگزیده قبلی جایزه معلم اطلاعاتی در مورد این جایزه به مخاطبان اطلاعاتی داد.
با پایان بخش اصلی برنامه، نشست تخصصی سیاست های آموزشی در آینه مطالعات تیمز و پرلز با حضور کارشناسان برگزار شد.
به نظر نگارنده این دوره چهارسوق از نظر حوزه فنی و اجرایی (فضای برگزاری، نور، دکور، تبلیغات، دعوت، پذیرایی و سایر مسایل اجرایی) در نصاب بالایی قرار داشت لیکن از نظر ایده مرکزی، مقدمات شبکه سازی و... می توانست عملکرد بهتری نیز داشته باشد و واقعا در دو حوزه تحول آفرینی و شبکه سازی کارآمدتر ظاهر شود.
امکان عدم پخش دو فیلم ضبطی از دو سخنران (که باعث طولانی تر شدن زمان رویداد نیز شد) از نظرات برخی از شرکت کنندگان در رویداد بود. از طرفی بخش هایی جذاب و مفیدی مانند معرفی مؤسسات که در زمان نماز و ناهار انجام شد یا نشست تخصصی انتهای برنامه می توانست بهره بیشتری به شرکت کنندگان بدهد.
در ادامه بخشی از تصاویر این رویداد که توسط امیر دورودیان عکاس پایگاه خبری دانا ثبت شده تقدیم می شود.