در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۵۴۱۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۱
محققان یک مرکز تحقیقاتی خصوصی فعال در زمینه مهندسی بافت و نانوفناوری از موفقیت در تولید بزغاله تراریخته خبر دادند.
 به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا(داناخبر) وبه نقل از ایسنا،به گفته مجری طرح، محققان «مرکز تحقیقات فناوری بن‌یاخته» که از آن به عنوان نخستین مرکز خصوصی تحقیقاتی خصوصی کشور در حوزه مهندسی بافت و نانوتکنولوژی یاد می شود، سی‌ام فروردین‌ماه امسال تولد «ترابن» نخستین بزغاله ترنس‌ژنیک خود را جشن گرفته‌اند.
 
این مرکز که «ترابُن» را از نژاد بز «سانن» تولید کرده است بعد از پژوهشگاه رویان، دومین مجموعه علمی کشور به شمار می‌آید که به تکنیک شبیه‌سازی دست پیدا کرده است.
 
دکتر محمد صالحی- مسوول این پروژه در مرکز تحقیقات فناوری بن‌یاخته‌- در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره ترابن توضیح داد: انتقال جنین این بزغاله در دی‌ماه سال گذشته انجام شده است که بزغاله آن سی‌ام فروردین‌ماه امسال متولد شد و هم‌اکنون نیز در سلامتی کامل به سر می‌برد.
 
به گفته وی هدف این مرکز تحقیقاتی از تولید حیوانات ترنس‌ژنیک، تولید مواد مورد نیاز مانند پروتئین‌های نوترکیب در فرآورده‌های آنهاست. ‌هم‌اکنون نیز پروژه تولید پروتئین‌های نوترکیب در شیر این بز آغاز شده است که می‌تواند کاربردهای مختلفی در حوزه درمان و صنعت داشته باشد.
 
عمده فعالیت‌های این مرکز که از سال 1383 فعالیت‌های خود را آغاز کرده اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی است اما در بلندمدت به دنبال دستیابی به محصولات کاربردی برای ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده است.
 
تولید به روش انتقال هسته

 
صالحی درباره انتخاب نژاد سانن برای تولید این بزغاله گفت: نژاد «سانن» از نژادهای برتر بز است که شیردهی زیادی دارد اما به دلیل آنکه خاستگاه آن خارج از کشور است در ایران به ندرت یافت می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات فناوری بن‌یاخته یک جفت از این بز را برای شبیه‌سازی خریداری کرده است، گفت: برای شبیه‌سازی از سلول‌های گوش این حیوانات بافت‌هایی را جدا و ژن‌های دیگری را نیز به سلول‌های این بافت‌ها اضافه کردیم.
 
این جنین‌شناس افزود: هسته سلول‌هایی که بر روی آنها کار شده بود را به تخمک خالی از هسته‌ی نژاد دیگری منتقل کردیم و در نهایت سلول پس از تبدیل شدن به جنین، به رحم بزی که هیچ شباهت ژنتیکی‌ای به بز سانن و تخمک‌دهنده نداشت، منتقل شد. /پایان پیام
ارسال نظر