شاهین گوانجی، مخترع ایرانی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانش خبرگزاری دانا ( دانا خبر) گفت: هم اکنون، پژوهش، تحقیق و تولید علم در دانشگاهها همه با هدف توسعه و پیشرفت کشور دنبال می شوند که این امر هم فقط با برقراری ارتباط تنگاتنگ میان صنعت و دانشگاه محقق میشود.
وی افزود: در کشور ما بیش از 30 هزار اختراع ثبت شده وجود دارد که تعداد بسیار اندکی از این اختراعات به تولید فناوری تبدیل شده است زیرا چرخه علمی ایده تا مصرف یا همان حلقه ارتباط میان صنعت و دانشگاه هنوز پیدا نشده است و به همین دلیل مشکلات فراوانی برای تحقق این مساله در کشورمان وجود دارد.
به گفته گوانجی، در دنیا، ارتباط مستمر و پویای صنعت و دانشگاه، چرخه مثبتی را ایجاد میکند. این چرخه منجر به تولید فناوریهای جدیدی میشود. این فناوریها نیز سبب دستیابی به توسعه اقتصادی برخی از کشورهای توسعه یافته جهان شده است بنابراین به نظر می رسد تنها راه مقابله با تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی و ایجاد چرخه مثبت و پویا بین صنعت و دانشگاه راهاندازی شبکه ای به نام نیاز در کشور باشد.
وی در خصوص این شبکه اظهار داشت: بر اساس این مدل، تولید علم در دانشگاهها بر پایه شبکه نیاز شکل میگیرد؛ یعنی باید شبکهای در قالب یک سایت اینترنتی در یک سازمان دولتی ایجاد شود تا استادان و پژوهشگران کشور که بر روی پروژههای مختلف علمی کار میکنند نیازهای صنایع را بدانند و براساس آن طرحهای خود را ارایه دهند.
این مخترع درباره پتانسیل های علمی کشور و ضرورت اجرایی شدن چنین طرحی بیان کرد: هم اکنون کشور ما از نظر پتانسیل علمی هیچ مشکلی ندارد و از آنجایی که صنعت کشور برای پویایی خود هر ساله نیاز به نوآوریهای جدیدی دارد که بتواند محصولات خود را ارتقا دهد و همچنین به علت تحریمهای اقتصادی صورت گرفته علیه کشورمان، ایجاد شبکه نیاز بسیار ضروری است.
گوانجی یاد آور شد: در این شبکه، صنعتگران کشور نیازهای خود را معرفی میکنند و برای ارایه طرح از سوی مخترعان درخواست رسمی میدهند. از طرف دیگر با توجه به اینکه این شبکه به صورت آنلاین است، اساتید، مخترعان و دانشمندان ایرانی طرحهای تحقیقاتی و پایان نامههای دانشگاهی روی آن موضوعات را تعریف میکنند.
وی گفت: همچنین با توجه به اختراعات زیاد کشورمان میتوان نمایشگاه دایمی از اختراعات و پروژههای تحقیقاتی دانشمندان ایرانی برای تولید، به صورت آنلاین به سرمایه گذاران در کشور معرفی کرد.