به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان بوشهر، مهندس شاهپور رجایی گفت: در بارندگی های هفته گذشته 260 میلیون متر مکعب سیلاب و رواناب در سطح استان تولید و یا وارد آن شد که فقط 41 میلیون متر مکعب یعنی نزدیک به 20 درصد آن پشت سدها و بندهای آبخیزداری موجود، مهار شد و 80 درصد دیگر به دریا سرازیر شد.
وی در نشست شورای اداری استان بوشهر افزود: هدر رفت این میزان آب با توجه به خشکسالی های هشت ساله گذشته در استان، ضرورت توجه بیشتر به احداث سد و بندهای ذخیره و طرح های آبخیزداری را دو چندان می کند.
وی اضافه کرد: میانگین بارش سالانه در استان بوشهر 250 میلی متر است که این موضوع نوید می دهد استان در پایان خشکسالی هشت ساله قرار دارد.
رجایی با بیان این که بر اثر خشکسالی های پیاپی میزان آورد آب رودخانه ها و سفره های زیرزمینی استان 45 تا 85 درصد کاهش یافته است، گفت: بیش از 90 درصد آب شرب و 85 درصد آب های سطحی کشاورزی بوشهر، از استان های همجوار تامین می شود، از این رو کاهش بارندگی در استان های همسایه برای بوشهر نگران کننده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر بیان کرد: با وجود این، برای تامین آب شرب و کشاورزی این استان نگران هستیم، زیرا بارندگی در استان های بالادست خوب نبوده است.
رجایی ادامه داد: به دلیل کم بودن میزان بارندگی در استان های بالادست بوشهر، فقط پنج میلیون متر مکعب آب پشت سد رییسعلی دلواری ذخیره شده و همچنان 500 میلیون متر مکعب ظرفیت خالی در این سد وجود دارد.
وی یادآور شد: رودخانه مند هم در اثر بارندگی اخیر 75 میلیون متر مکعب آورد آب داشت که این افزایش آب ناشی از بارندگی در ارتفاعات شهرستان های جم و دشتی بود، نه بارندگی در استان های بالادست.