در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۷۰۹۷
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۸
در سالهای اخیر جراحی برای برطرف شدن چروک های اطراف چشم بیشتر شده است هرچند در برخی موارد، جنبه درمانی نیز دارند.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر) و به نقل از جام جم، تغییرات سنی صورت و اطراف چشم از چروک گرفته تا افتادگی پلک و ابروها به طور تدریجی از دهه سوم زندگی به بعد شروع می‌شود.

عامل اصلی تغییرات اطراف چشم

به گفته جراحان پلاستیک از آنجا که عامل اصلی تغییرات اطراف چشم، ژنتیک است از طریق جراحی بلفاروپلاستی یا جراحی پلاستیک اطراف چشم که طی آن پوست‌ها و چربی‌های اضافی پلک برداشته می‌شود، نمی‌توان چروک‌های اطراف چشم، کبودی دور چشم و نیز حلقه‌های سیاه ناشی از مشکلات زمینه‌ای یا توارث را اصلاح کرد.

چه تغییراتی قابل ترمیم است؟

دکتر سیدجواد امیری‌زاد، دبیر انجمن جراحان پلاستیک نیز از جمله جراحان پلاستیک است که اعتقاد دارد چروک‌های ریز اطراف چشم با جراحی از بین نمی‌رود ولی شلی و شیارهای عمیق، برآمدگی یا پف آن را می‌توان با جراحی اصلاح کرد. در واقع، ماندگاری نتایج اعمال پلاستیک معمولا در جراحی‌های پلک طولانی است.

پف زیر چشم

به گفته دکتر امیری‌زاد پف زیر چشم را از طریق برش پوست زیر مژه‌ها یا از طریق برش ملتحمه چشم می‌توان رفع کرد

افتادگی پلک

به گفته این متخصص، افتادگی پلک‌ها را نیز فقط از طریق جراحی می‌توان اصلاح کرد البته در مورد پلک بالا می‌توان با تزریق بوتاکس، با اثرات کوتاه‌مدت دو تا چهار ماهه باعث لیفت ابرو و در نتیجه تاثیر نسبی بر اصلاح افتادگی پلک بالا شد.

جراحی برای درمان

جراحان پلاستیک تاکید می‌کنند گاهی این نوع عمل‌ها جنبه درمانی دارد. یعنی در افرادی که به دلیل پیری و افزایش سن، پلک‌ها پف‌آلود و آویزان و در نتیجه دیدشان محدود شده است، هدف از جراحی کامل‌کردن میدان دید است.

گاهی نیز به دنبال ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای مثلا اختلال تیروئیدی یعنی کم‌کاری و پرکاری تیروئید این وضع ایجاد می‌شود که بعد از کنترل بیماری زمینه‌ای، برای برگرداندن زیبایی ظاهری فرد، جراحی پلاستیک پلک پیشنهاد می‌شود.

در برخی افراد نیز به علت سوختگی یا ضربه به پلک، مشکلی برای این ناحیه ایجاد شده که با جراحی اقدام به درمان آن می‌‌شود.

عوامل ژنتیکی – عوامل محیطی

به گفته دکتر امیری‌زاد، عوامل ژنتیک نقش اصلی را در بروز تغییرات نامناسب اطراف چشم دارد، ولی عوامل محیطی مثل تغذیه، آفتاب، بی‌خوابی، استرس، سیگار و الکل نیز باعث تسریع این روند می‌شود. در واقع، با توجه به این عوامل می‌توان برای کنترل و بروز دیرتر این تغییرات اقدام کرد.

در واقع، می‌توان با تغذیه مناسب، ورزش، کاهش فشارهای روحی، پرهیز از به‌کار بردن مواد آرایشی ناسالم، استفاده از کرم‌های تقویتی، مرطوب‌کننده و ضدآفتاب و استفاده از عینک آفتابی روند پیری پوست اطراف چشم را به تعویق انداخت.

ماندگاری موقت جراحی زیبایی اطراف چشم

از آنجا که روند و سرعت پیر شدن بافت‌های پوستی در هر فرد با دیگری تا اندازه‌ای متفاوت است، سرعت برگشت پلک و پوست به وضعیت اولیه پیش از عمل جراحی زیبایی دور چشم را روند پیر شدن بافت‌های فرد مشخص می‌کند. اما به گفته جراحان پلاستیک طی دو تا سه سال اول بعد از عمل، اگر روند پیر شدن پوست و بافت‌های زیرپوستی طبیعی باشد، اثرات ناشی از جراحی، بویژه در جراحی پلک‌ها باقی خواهد ماند.

عوارضی که نباید نادیده بگیرید

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با اشاره به سه عارضه مهم و کلی ناشی از جراحی زیبایی اطراف چشم می‌گوید: اشکال در بسته شدن چشم‌ها، پایین کشیده شدن پلک تحتانی و تغییر شکل چشم از عوارض احتمالی ناشی از این نوع جراحی‌هاست.

البته شناخت دقیق آناتومی و آسیب‌شناسی این ناحیه و جراحی دقیق و مناسب می‌تواند از بروز عوارض احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کند.

دکتر امیری‌زاد تاکید می‌کند: قطعا این عمل باید به وسیله افرادی انجام شود که دوره‌های تخصصی کامل و مصوب وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی را گذرانده باشند. انجام این عمل‌ها از سوی افراد دوره ندیده می‌تواند باعث بروز عوارض جبران‌ناپذیری شود.

ارسال نظر