به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، دکتر ستاری در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی با تاکید بر تلاش برای ایجاد فرهنگ فناوری در کشور اظهارکرد: باید جهتگیری سیاست های کشور را به سمت فناوری سوق دهیم که تحقق این موضوع نیازمند هماهنگی های بین تمامی دستگاه های اجرایی، فرهنگی، نهادها و سازمانها است در این راستا باید ستون فقرات برنامه ششم توسعه کشور که هم اکنون در حال تدوین است حاوی توسعه و تجاریسازی فناوری بشود چرا که کشور راهی جز تکیه بر ظرفیت های داخلی خود ندارد اگر چه همکاری های بین المللی اهمیت زیادی دارند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: باید قبول کرد که مفاهیم فناوری و تجاریسازی مفاهیم جدیدی در ادبیات کشورند. کشوری که تاکنون بودجهریزی آن بر پایه نفت بوده و از سوی دیگر تا به امروز متکی بر پول حاصل از فروش نفت فناوری هم خریده است این مفاهیم کاملا جدید است ؛ این در حالی است که فناوری و دانش پشت اختراع را نمی توان با پول خرید.
رییس بنیاد ملی نخبگان تاكید كرد: کشورها در صورتی میتوانند جلوی مهاجرت تخبگان خود را بگیرند که تکنولوژی و فناوری را با اتکا بر توان داخلی کشور توسعه دهند.
به گفته وی در چند ماهی كه بنده در دولت تدبیر و امید حضور دارم این جهت گیری ها در حال پیگیری است و در آینده هم دنبال خواهند شد.
دكتر ستاری ادامه داد: البته مفاهیم مانند تحقق اقتصاد دانش بنیان، توسعه ظرفیت های داخلی و تحقق سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی(GDP) از جمله موارد مورد تاكید مقام معظم رهبری است كه باید در جهت اجرایی شدن آنها گام برداشت.
تصویب بودجه 630 میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شكوفایی
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شكوفایی با اشاره به تصویب بودجه 630 میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شكوفایی در مجلس شورای اسلامی برای سال آینده تصریح كرد: اختصاص این اعتبار و سایر اعتبارات در بخش علم و فناوری كشور آغاز خوبی خواهد بود كه در سال آینده شكوفایی چشمگیری در این حوزه مشاهده كنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه اظهار كرد: همیشه تصور میشود كه تحقق اختصاص یك درصد از بودجه دستگاههای اجرایی كشور به پژوهش و فناوری مشكلات این بخش را حل خواهد كرد، گفت: این درحالی است كه مدیریت 99 درصد باقیمانده جهت سوق دادن به این بخش اهمیت بالایی دارد.
رییس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگر از سخنانش با تاكید بر اینكه قطعا یك مخترع با مفاهیم تجاری سازی و بازار کامل آشنا نیست، افزود: در این همین زمینه كریدورهای تجاری سازی طراحی شده اند كه در جشنواره نوآوری و شكوفایی حضور فعالی دارند و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان از فعالیت این كریدورها و صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر حمایت لازم را انجام خواهند داد.
دكتر ستاری افزود: شاید تعداد اندكی از اختراعات مشكل سرمایه گذاری داشته باشند در حالی كه عدد قابل توجهی از اختراعات مشكل تامین بازار دارند به طوری كه اكثر مخترعان نمی توانند برای اختراع خود بازار پیدا كنند.
وی با اشاره به مكانیزم بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از اختراعات گفت: اختراعات پس از داوری در جشنواره های منطقه ای، استانی و ملی بنیاد و دریافت تاییدیه سطح 3 اختراعات، 3 تا 5 میلیون تومان از سوی بنیاد ملی نخبگان حمایت می شوند تا طرح خود را برای ارایه به بخش تجاری سازی آماده كنند سپس این اختراعات در بخش تجاری سازی جشنواره ملی نوآوری و شكوفایی حضور می یابند تا از امكانات تجاری سازی استفاده كنند كه شامل استفاده از تسهیلات صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر و كریدورهای تجاری سازی است.
راه اندازی بورس ایده
دكتر ستاری با اشاره به راه اندازی بورس ایده تا پایان سال جاری در سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: امیدواریم با راه اندازی بورس ایده و قیمت گذاری اختراعات، بازار خرید و فروش اختراعات و فضای امنی به دور از دغدغه هایی مانند سرقت اختراع ایجاد شود.
وی در پایان اظهارامیدواری كرد كه با برگزاری جشنواره نوآوری و شكوفایی به مدل مناسبی برای حمایت از اختراعات و به زبان مشترك بین مخترعان، سرمایه گذاران و بازار برسیم.
یادآور میشود ششمین جشنواره نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی از امروز آغاز به کار کرده و تا 17بهمن در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران ادامه خواهد داشت.