در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۱۶۹۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۶
مو در زیبایی افراد نقش بسزایی را ایفا می کند. نازک شدن تارهای مو در کنار ریزش مو، یکی از مشکلات شایع مو است. نازک شدن و ریزش مو علت های مختلفی را شامل می شود. در بسیاری از اوقات این پدیده به دلیل عدم جذب مواد مغذی لازم در بدن است.نازکی و ریزش مو، مشکلی است که هم در بین خانم ها رایج است و هم آقایان و در پایین آوردن اعتماد به نفس و داشتن دید منفی نسبت به خود بسیار تاثیرگذار است.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر)، در این مطلب با چگونگی رشد مو و عوامل موثر در ریزش آن در خانم ها، بیشتر آشنا می شویم:


ریزش مو در بین خانم ها هم رواج دارد

این موضوع که ریزش مو تنها در بین آقایان وجود دارد، کاملا اشتباه است. در حقیقت چهل درصد از افرادی که ریزش مو موقت یا طولانی مدت را تجربه می کنند، خانم ها هستند. این موضوع در برخی از افراد بدین گونه است که ابتدا موها به تدریج نازک می شوند و از مرکز سر شروع به ریزش می کند. در حقیقت الگوی ریزش مو در خانم ها کاملا متفاوت با مردان است. در واقع، خانم ها به ندرت از خط مو در جلو و یا عقب دچار ریزش مو می شوند. 

چگونه مو رشد می کند

هر انسان بالغی بر روی سر خود حدود 100000 تار مو دارد. هر موی سر 2 الی 6 سال رشد می کند و سپس رشد آن متوقف شده و بعد از آن می ریزد و موهای جدید از درون فولیکول رشد کرده و جایگزین می شوند. بنابراین تعداد فولیکول ها از زمان تولد ثابت است و دیدن موی جدید تنها نشانه رشد موهای موجود است.

چه میزان ریزش مو، طبیعی است؟

موی انسان دو فعالیت دوره ای را انجام می دهد که یکی مربوط به دوره استراحت مو و دیگری مربوط به دوره سازندگی آن است. در واقع ریزش 50 الی 100 تار مو در هر روز کاملا طبیعی است و معمولا پس از شانه کردن موها، چند تار مو بر روی لباس و شانه خود پیدا خواهید کرد که اینها، موهای مرده هستند و اگر دقت کنید، متوجه می شوید که انتهای سفیدی دارند.
اما ریزش غیر طبیعی مو زمانی است که متوجه ریزش توده چشمگیری از موها شوید که معمولا پس از استفاده از شامپوهای نامناسب، رنگ کردن مداوم موها و دلایل بسیار دیگر رخ می دهد. در چنین مواقعی حتما این موضوع را با یک پزشک در میان بگذارید.

علت اصلی ریزش مو در خانم ها

ریزش مو در خانم ها دلایل مختلفی را شامل می شود که در این بین علاوه بر وضعیت پزشکی و سلامتی فرد، شیوه زندگی نیز نقش بسزایی را ایفا می کند. البته در برخی موارد هم هیچ علت خاصی دیده نشده است. اکثر کارشناسان معتقدند که دلایل اصلی ریزش مو در خانم ها می تواند در اثر مشکلات تیروئیدی، عدم تعادل هورمونی و یا کمبود آهن باشد.

الگوی ریزش مو در خانم ها

همان طور که اشاره کردیم، معمولا در خانم ها خط جلوی سر حفظ می شود و تراکم موها در قسمت فرق و جلوی سر کم می شود و خانم ها احساس می کنند زمانی که فرق باز می کنند کف سرشان پیداست و موها نازک شده اند.
گاهی این مساله به قدری در خانم ها شدید است که قسمت جلوی سر آنها همانند آقایان خالی می شود، ولی معمولا آنچه در خانم ها دیده می شود، کاهش تراکم مو است نه طاسی. اکثر متخصصان معتقدند که در این عارضه ژنتیک و تغییرات هورمونی در اثر یائسگی، نقش پر رنگی را ایفا می کنند.

بررسی علل ریزش مو

مشکلات تیروئید

تیروئید غده پروانه ای شکل است که در جلوی گردن قرار دارد و وظیفه آن تولید و تنظیم هورمون های بدن است. اگر این غده دچار پرکاری و یا کم کاری شود، ریزش مو را تجربه خواهید کرد. اما ریزش مو تنها یکی از عوارض تیروئید است، از دیگر عوارض آن می توان به افزایش و یا کاهش بی دلیل وزن، حساسیت به گرما یا سرما و نامنظم بودن ضربان قلب اشاره کرد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

زنان زیادی در سراسر جهان از سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می برند. این عارضه به دلیل عدم توازن هورمونی ایجاد می شود که در آن تخمدان ها هورمون مردانه زیادی تولید می کنند و این مشکل معمولا موجب ناباروری می شود.
از علایم این عارضه می توان به رشد مو روی صورت، عادت ماهیانه نامنظم، آکنه و جوش و کیست تخمدان اشاره کرد. با اینکه روی قسمت های دیگر بدن شاهد رشد بیشتر موها هستیم اما موهای سر شروع به ریزش شدید می کنند.

آلوپسی منطقه ای(طاسی سکه ای)

مقصر این کچلی منطقه ای، سیستم ایمنی بدن است که به صورت اشتباه با فولیکول های موی سالم می جنگد. در بسیاری از موارد، این ریزش مو دایمی نیست.
منطقه ای که فاقد مو است، بعد از شش ماه تا یک سال مجددا رشد خود را آغاز خواهد کرد. در موارد نادر ممکن است افراد تمام موی سر و بدن خود را از دست بدهند.

عفونت قارچی ناشی از کرم حلقوی

زمانی که کرم حلقوی بر پوست سر اثر بگذارد، قارچ باعث خارش سر و ریزش مو به صورت تکه ای می شود. منطقه کچلی می تواند پوسته پوسته و قرمز شود. این ریزش مو با داروهای ضدقارچ درمان می شود. قارچ می تواند از طریق تماس پخش شود، لذا اعضای خانواده فرد مبتلا نیز باید از لحاظ وجود کرم حلقوی بررسی شوند.

زایمان

 برخی  از زنان ممکن است متوجه پرپشت شدن موها در دوران بارداری شوند و این به علت افزایش هورمون هایی است که موها را در حال استراحت نگه می دارند و از ریزش طبیعی آنها جلوگیری می کنند. اما این حالت همیشگی نیست، بلکه بعد از تولد بکودک، میزان هورمون ها به حد طبیعی برمی گردند و ریزش موها سریع تر می شود. ممکن است که 2 سال طول بکشد تا موها به حالت اولیه خود بازگردند.

داروها

یکی از عوارض جانبی قرص های ضدباردرای، ریزش مو است. در برخی از خانم ها، هورمون هایی که تخمدان را سرکوب می کنند، باعث نازکی موها می شوند. در برخی مواقع ریزش مو زمانی آغاز می شود که دیگر قرص مصرف نمی کنید.
داروهای دیگری از قبیل داروهای رقیق کننده خون، فشار خون، بیماری قلبی، آرتریت و افسردگی نیز باعث ریزش مو می شوند.

رژیم های سخت غذایی

ممکن است که در مدت زمانی کوتاه، با یک رژیم بسیار کم کالری، وزن زیادی کم کنید، ولی بعد از سه تا شش ماه متوجه ریزش موی خود خواهید شد. رژیم غذایی نباید بسیار کم پروتئین و یا دارای مقدار بیش از حد ویتامین A باشد.

مدل مو

بافتن و یا سفت بستن موها و نیز بیگودی  بستن باعث آزار پوست سر و ریزش موها می شود. در صورت استفاده طولانی مدت از این روش ها، پوست سر زخم می شود و باعث ریزش موی دایمی نیزمی شود.

درمان سرطان

عارضه جانبی شیمی درمانی و پرتودرمانی، ریزش مو است. این دو نوع درمان باعث آسیب فولیکول های مو می شوند. اما این ریزش مو موقتی است و بعد از اتمام درمان، موها مجددا رشد خواهند کرد.

استرس

استرس های جسمی و روحی باعث ریزش ناگهانی نصف تا سه چهارم موهای سر می شوند. این ریزش موها ممکن است 6 تا 8 ماه طول بکشد.

ارسال نظر