به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا (داناخبر)، در این مطلب با ارتباطی بین ناخن ها و وضعیت سلامتی فرد بیشتر آشنا می شویم:
ناخن های رنگ پریده
ناخن های رنگ پریده گاهی اوقات می توانند نشانه ای از وجود برخی بیماری های جدی باشند، مانند:
- کم خونی
- نارسایی احتقانی قلب
- دیابت
- بیماری کبد
- سوءتغذیه
ناخن سفید
اگر ناخن های شما سفید رنگ با حاشیه های تیره تر هستند، نشانه مشکلات کبدی مثل هپاتیت است.
ناخن های زرد
یکی از علل شایع زرد بودن ناخن ها عفونت های قارچی است. با پیشرفت عفونت بستر ناخن واکنش داده، ناخن ضخیم و خرد می شود. در موارد نادر، ناخن های زرد حاکی از بیماری های شدیدتر مثل بیماری تیروئید یا پسوریازیس است.
ناخن مایل به آبی
ناخن هایی که مایل به رنگ آبی هستند می تواند به معنای این باشد که اکسیژن رسانی بدن کافی نیست. این موضوع می تواند به دلیل عفونت ریه مثل پنومونی رخ بدهد. برخی از مشکلات قلبی نیز می توانند کبودی و یا آبی شدن ناخن ها را به دنبال داشته باشند.
ناخن ناهموار
اگر سطح ناخن شما ناهموار و یا حفره دار است، می توان گفت که شما در مراحل اولیه ابتلا به پسوریازیس و یا آرتریت هستید. پسوریازیس یک بیماری پوستی است که در اکثر موارد با تغییر رنگ در ناخن شروع می شود.
ناخن های ترک خورده یا دولایه شده
ناخن های خشک و شکننده ای که دایم در حال ترک خوردن و یا دولایه شدن هستند، با بیماری تیرویید در ارتباط هستند. در صورتی که رنگ ناخن متمایل به زرد است می توان به بیماری قارچی ناخن نیز شک کرد.
قرمزی و تورم در اطراف ناخن
وجود قرمزی و پف کردگی اطراف ناخن ها را التهاب چین ناخن می نامند. این ممکن است در نتیجه لوپوس یا دیگر بیماری های بافت همبند رخ دهد.
خطوط تیره زیر ناخن
وجود خطوط تیره زیر ناخن باید در اسرع وقت مورد بررسی قرار بگیرد زیرا این خطوط در نتیجه وجود خطرناک ترین نوع سرطان پوست به نام «ملانوما» ایجاد می شود.
ناخن های ساییده و جویده شده
جویدن ناخن ها یک عادت قدیمی در بسیاری از افراد است که نشانه ای از وجود اضطراب است و به درمان احتیاج دارد. علاوه بر این می تواند نشانه وجود بیماری اختلال وسواس نیز باشد که برای درمان آن حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
ناخن ها تنها بخشی از یک پازل هستند
اگر چه که تغییرات ناخن، ممکن است که در اثر وجود برخی بیماری ها رخ دهد اما از طرف دیگر ممکن است که گاهی اوقات بیماری خاصی هم وجود نداشته باشد، به عنوان مثال ناخن های سفید الزاما بیانگر بیماری هپاتیت نیستند. اما می توانید برای کسب اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کنید.