به گزارش گروه دانش خبرگزاری دانا (دانا خبر) سید علی استیری در گفتوگو با ایسنا، با بیان این خبر اظهار کرد: شناورهای مغروقه در رود اروند را میتوان به سه دسته کلی تقسیم کرد؛ شناورهایی که در ساحل ایران غرق شده بودند که در اولین فرصت از آب خارج و کاملا پاکسازی شدند. شناورهایی که در ساحل عراق یا در میانه آب مدفون شدهاند.
وی افزود: طرف عراقی در طول سالهای پس از جنگ با توجه به مشکلات و بحرانهای جنگی پی در پی که داشته نتوانسته پاکسازیهای لازم را انجام دهد از این رو برخی کشتیها در ساحل عراق با مشکل مواجه میشوند.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه هر گونه تصمیمگیری در رابطه با رود اروند باید توسط کمیسیون کشتیرانی مشترک تصویب شود، اظهار کرد: طبق قرارداد 1975 الجزایر هر گونه اقدام در این مرز مشترک آبی باید با موافقت و هماهنگی دو طرف باشد.
استیری اضافه کرد: از این رو در صورتی که در این زمینه درخواستی مطرح شود باید از سوی وزارت امور خارجه پیگیری شود و در صورت تشکیل جلسه و تصویب موافقت نامه طرفین میتوان نسبت به خارج کردن شناورهای مغروقهای که در ساحل عراق باقی ماندهاند اقدام کرد.
وی با بیان اینکه ایران آمادگی کامل برای کمک به عراق در این زمینه را دارد، گفت: در صورتی که موافقت کمیسیون کشتیرانی مشترک جلب شود ما میتوانیم برای پاکسازی ساحل اروند در عراق اقدام و به همسایه خود کمک کنیم.