در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
تعداد نظرات: ۱ نظر
کد خبر: ۱۱۸۲۸۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۱
درحالیکه دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه به سخنان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد واکنش نشان داد و گفت که هیات نظارت بر مطبوعات و وزارت ارشاد از نظر قانونی نمی توانند دستور فیلتر کردن سایتی را بدهند، از دیروز دسترسی به تعدادی از سایتهایی که مجوز فعالیت از هیات نظارت بر مطبوعات را نگرفته اند، قطع شده است.

«مطابق ماده ٧ قانون مطبوعات، سایت های خبری فاقد مجوز از هیات نظارت برمطبوعات، مسدود می شوند و مدیران این سایت ها به مراجع صالحه قضایی معرفی می شوند.»

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانا، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با بیان این مطلب و اشاره به این نکته که «تاکنون چند بار برای چنین سایت هایی ضرب الاجل تعیین شده» توضیح داد: هیات نظارت درخواست های سایت ها را با اولویت رسیدگی می کند تا فضای قانونی برای فعالیت های خبری ایجاد شود.

حسین انتظامی با بیان اینکه این سایت های بدون مجوز، به محض دریافت مجوز، رفع فیلتر می شوند، اضافه کرد: «تاکنون بالغ بر ٢٣٠ خبرگزاری و سایت خبری موفق به دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات شده اند و فهرست تمامی رسانه های دارای مجوز اعم از نشریات چاپی و الکترونیک در سایت معاونت مطبوعاتی موجود است و مرتبا به روز می شود.

وی در تشریح انجام این اقدام قانونی نیز گفت: یکی از راه های جلوگیری از ظهور و توسعه بی اخلاقی حرفه ای، اجرای بدون تبعیض قانون مطبوعات و حمایت از رسانه های دارای مجوز در مقابل رسانه های فاقد مجوز و ممانعت از فعالیت رسانه های فاقد مجوز است. کسانی که به کار رسمی، شفاف و قانونی اعتقاد دارند و می خواهند نقش اطلاع رسانی و نظارتی خود را بدرستی ایفا کنند منطقا از انتشار شبنامه های الکترونیک فاصله می گیرند.

وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات نمی توانند دستور فیلتر هیچ سایتی را بدهد

همین اظهارات معاون مطبوعاتی کافی بود تا شاهد واکنش دبیر کمیته کارگروه تشخیص مصادیق محتوای مجرمانه باشیم. جاییکه عبدالصمد خرم آبادی معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در پاسخ به این سوال که «آیا وزارت ارشاد می تواند در اجرای قانون مطبوعات، سایت هایی را که بدون مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات فعالیت دارند مسدود کند» اظهار کرد: خیر، وزارت ارشاد راساً نمی‌تواند دستور فیلتر و مسدودسازی هیچ‌یک از سایت‌های اینترنتی را صادر کند. چرا که هیچ قانونی، اختیار فیلتر و مسدودسازی نشریات الکترونیکی را به وزارت ارشاد نداده است.

وی در ادامه افزود: بنابراین اگر وزارت ارشاد راساً دستور فیلتر و یا مسدودسازی سایتی را خطاب به ارایه دهندگان خدمات دسترسی و یا میزبانی صادر کند، چنین دستوری فاقد اعتبار قانونی بوده و لازم الاجرا نیست. البته اگر وزارت ارشاد، فعالیت سایت یک نشریه الکترونیکی را به لحاظ عدم دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات، غیرقانونی تشخیص دهد می تواند بموجب مواد 7 و 12 قانون مطبوعات، علیه آن سایت در مراجع قضایی ذی‌صلاح شکایت کند. اگر مقام قضایی فعالیت چنین سایتی را خلاف قانون تشخیص داد، دستور قضایی مبنی بر فیلتر و مسدود سازی آن سایت را صادر خواهد کرد.

معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا هیات نظارت بر مطبوعات نیز اجازه فیلتر و مسدودسازی سایت‌های خبری را دارد؟»، گفت: هیات نظارت بر مطبوعات در اجرای تبصره ماده 12 قانون مطبوعات و تبصره 2 ماده 1 آن قانون، صرفا صلاحیت اظهارنظر درخصوص برخی تخلفات سایتهایی را دارد که از آن هیات مجوز فعالیت دریافت کرده اند.

پاس کاری وزارت های ارتباطات و ارشاد

با این اظهارات دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه موضوع خاتمه یافته به نظر می رسید تا اینکه از دیروز (دوشنبه) کاربران اینترنت در مراجعه با آدرس تعدادی از سایت با پیغام زیر مواجه شدند: «بر اساس ماده واحده مصوب آبان 1388 مجلس شورای اسلامی (شمول قانون مطبوعات بر خبر گزاری ها و سایت های خبری) و بر اسا س بند الف ماده 7 قانون مطبوعات و تبصره ذیل این ماده، دسترسی به این سایت خبری تا دریافت مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات امکان پذیر نمی باشد».

فیلتر شدن سایت های خبری بدون مجوز / هماهنگی وزارت ارشاد و ارتباطات در فیلترینگ سایت ها

این صفحه که از نظر ظاهری نیز با صفحه فیلترینگ تفاوت دارد یعنی طی یک هماهنگی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سایت هایی که بعد از ضرب الاجل نیز برای دریافت مجوز فعالیت به هیات نظارت بر مطبوعات مراجعه نکرده اند، از دسترس کاربران خارج شده اند.

در بررسی های اولیه خبرنگار خبرگزاری دانا مشخص شد که تعدادی از سایت های خبری که از پیش از این نیز از طریق هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شده بودند یا تذکر گرفته بودند، در میان سایت های فیلتر شده وزارت ارشاد قرار دارند.

اگرچه پیش بینی اینکه آیا این سایت ها فیلتر خواهند ماند و مجبور می شوند تا برای رفع فیلتر نسبت به ارایه درخواست صدور مجوز اقدام کنند و یا از کانال های دیگر رفع فیلتر می شوند، کار سختی نیست اما می توان قاطعیت معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد را در برخورد با یکی از مهمترین دغدغه های این حوزه عیارسنجی کرد.


ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲
0
0
اكثر چند ميليون سايت و و وبلاگ در كشور ما به نوعي در انتشار خبر دستي دارند و بر اين اساس بايد ارشاد همه را فيلتر كند.
اما
من به عنوان يك كارشناس رسانه كه بيش از 15 سال عمده فعاليت روزانه ام آناليز و بررسي فضاي مجازي كشور بوده است عرض مي كنم در كشور ما شايد بيش از يك ميليون وبلاگ و سايت براي جذب مخاطب كار خبري مي كنند موضوع اصلي برخي از آنها تجاري و يا سرگرمي بوده است ...
واتس اپ و وايبر و فيسبوك و توييتر و ياهو و هزارن سايت و خبرگزاري خارجي كار خبري هم انجام مي دهند و قابل دسترسي هستند.
ارشاد مي تواند به ياهو بگويد مجوز خبري بايد از ما بگيريد.
اينكه چند سايت خبري بچه هاي انقلاب را نشان كنند و هر چند روزي يكي از آنها را حذف كنند دقيقا در راستاي تضعيف جبهه انقلاب و خدمت به دشمنان خوني نظام و تضعيف جبهه مومن انقلاب است. ديروز سايت دانا امروز جام نيوز و ...
همه اين اقدامات بر خلاف نظر صريح رهبري است.
در ثاني براي ثبت بايد يك بازه زماني يكساله با تبليغ مناسب انجام دهند بعد تذكر و بعد از مسير قانوني خودش... مديران سايت ها بايد از وزير يا معاونش شكايت كنند.
اين گونه اقدامات نشان از برنامه ريزي خطرناك وزارت ارشاد بدون توجه به عوارض ضد امنيت ملي آن و فقط براي تك صدايي كردن جامعه است.
بايد كاري كرد وگرنه عوارض آن را نخواهيد توانست جمع كنيد