به گزارش گروه سلامت خبرگزاری دانا ( داناخبر )، محققان دانشگاه «مک گیل» و موسسه روان درمانی داگلاس، طی تحقیقی که انجام داده اند متوجه شدند کودکانی که کیفیت خواب بهتری داشتند، در درس های ریاضی و زبان بیشتر از سایرین موفق بودند.
محققان بین عملکرد تحصیلی و بهره وری خواب که بیشترین یا کمترین میزان کیفیت خواب در شب است، ارتباطی پیدا کردند. بهره وری خواب عبارت است از نسبت زمانی که شما خوابیده اید به زمانی که شما در رختخواب خود بوده اید. به عبارت ساده تر، شما به رختخواب می روید، دراز می کشید اما زمان زیادی طول می کشد تا کاملا به خواب بروید، که در چنین شرایطی هر چقدر دیرتر به خواب بروید، میزان بهره وری خواب شما کمتر خواهد بود.
خواب های کوتاه مدت و یا بی کیفیت می توانند یک عامل خطر بزرگ برای عملکرد تحصیلی کودک شما محسوب شود که اغلب خانواده ها این موضوع را نادیده می گیرند.
محققان متوجه شدند کودکانی که دارای خواب منظم هستند در یادگیری زبان، خواندن و حل مسایل ریاضی نسبت به کودکانی که در ساعت های متفاوتی به رختخواب می روند، موفق تر هستند.در واقع، هر چه یک کودک زودتر به رختخواب برود به همان میزان در مدرسه موفق تر خواهد بود.
در یکی از تحقیقاتی که محققان انجام داده اند، یک گروه 75 نفری از کودکان کاملا سالم و در سنین بین 7 تا 11 سال را انتخاب کردند و به دست هر یک از آنها یک دستگاه ساعت مچی که تمام فعالیت های مربوط به خوابیدن کودکان را ضبط می کرد، بستند و پس از پنج شب به بررسی این نتایج با نمرات گزارش شده کودکان در امتحانات، پرداختند.
آنها در کنار میزان خوابیدن برای بررسی عملکرد تحصیلی کودکان، متغیرهای دیگری از قبیل وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده و سن کودک را نیز مورد توجه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که خواب منظم رفتار کودکان را بهتر کرده و سلامت روانی آنها را نیز ارتقا می بخشد. بررسی های بیشتر نشان می دهد داشتن خواب منظم بهترین معیار برای پیش بینی رشد مثبت در کودکان است.
طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه، محققان به این نتیجه رسیده اند بسیاری از کودکان به میزان توصیه شده در طول شب نمی خوابند که این موضوع می تواند روی رشد آنها و تحصیلات آنها تاثیر منفی داشته باشد.
محققانی که در این تحقیقات شرکت داشتتند در این باره گفتند: در صورتی که والدین بتوانند ساعت های خواب فرزندان خود را منظم کنند، تاثیر زیادی روی مهارت های زبانی و خواندن و نوشتن او خواهند گذاشت.
به همین دلیل متخصصان و محققان به والدین توصیه می کنند که زمان مناسب را برای رفتن به رختخواب کودک خود در نظر بگیرند و سعی کنند همیشه از رعایت آن توسط کودک خود اطمینان حاصل کنند. در حقیقت والدین باید علاوه بر تنظیم ساعت خواب کودک خود، تلویزیون و کامپیوتر را از اتاق او خارج کنند و به عادت های درست خوابیدن را بیاموزند.
بنیاد ملی خواب توصیه می کند که کودکان بین سنین 5 تا 12 سال باید حدود 10 الی 11 ساعت خواب کامل داشته باشند و در سنین بالاتر 9 ساعت خواب کامل به کودکان توصیه می شود.