در عصر دانایی با دانا خبر      دانایی؛ توانایی است      دانا خبر گزارشگر هر تحول علمی در ایران و جهان      دانایی کلید موفقیت در هزاره سوم      
کد خبر: ۱۲۰۲۶۴۸
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تشریح سناریوی ویژه گازی ایران برای جبران افت فشار در پارس جنوبی، نسبت به بازگشت شرکت اِنی ایتالیا به این میدان مشترک گازی واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری دانا، علی‌اکبر شعبان‌پور امروز در نشست خبری درباره آخرین وضعیت توسعه فازهای جدید پارس جنوبی، گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه حدود ۸۳ میلیارد مترمکعب گاز غنی از پارس جنوبی برداشت شده است که پیش‌بینی می‌شود میزان برداشت گاز از این میدان مشترک تا پایان سال جاری به حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه در شرایط فعلی به استثنای فاز ۱۴ پارس جنوبی، پیشرفت عملیات اجرایی تمامی فاز‌های این میدان مشترک گازی شامل فازهای ۱۳، ۱۹، ۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ به بیش از ۷۵ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۶ و در صورت تخصیص حدود ۱۰ میلیارد دلار منابع مالی، پرونده توسعه کل فازهای پارس جنوبی به استثنای فاز ۱۱ بسته شود.

این مقام مسئول در پاسخ به پرسش مهر با تاکید بر اینکه قرار است منابع مالی مورد نیاز برای توسعه فازهای جدید پارس جنوبی از محل بند «ق» تبصره دوم قانون بودجه و بازگشایی خطوط اعتباری از صندوق توسعه ملی تامین شود، اظهار داشت: برای سال جاری مطابق با بودجه تدوین شده، باید حدود ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در فازهای پارس جنوبی هزینه می‌شد که تا پایان آذرماه امسال تنها یک میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار برای توسعه این میدان مشترک گازی هزینه شده است.

شعبان‌پور با یادآوری اینکه از مجموع کل اعتبارات پیش‌بینی شده برای توسعه پارس جنوبی در سال جاری تنها ۲۰ درصد منابع مالی آن تخصیص یافته است، بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی، تخصیص منابع مالی به فازهای پارس جنوبی براساس یک برنامه اولویت‌بندی شده انجام می‌شود.

جزئیات مذاکرات جدید گازی جهانگیری و زنگنه

وی در ادامه با اشاره به مذاکرات و مکاتبات جدید انجام شده توسط وزیر نفت با معاون اول رئیس‌جمهور، تبیین کرد: مهمترین محور این مذاکرات، تعیین تکلیف ساخت ۱۰ سکوی جدید گازی میدان پارس جنوبی توسط شرکت صدرا است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه بر اساس پیشنهادی که وزارت نفت به معاون اول رئیس‌جمهور ارائه داده، خواستار ساخت ۱۰ سکوی جدید پارس جنوبی که پیشتر به صدرا واگذار شده بود، توسط سه شرکت جدید پیمانکاری شود، تاکید کرد: بر این اساس قصد داریم در صورت موافقت معاون اول رئیس‌جمهور و اخذ مجوزهای لازم، با استفاده از زیرساخت‌ها و امکانات ایجاد شده در شرکت صدرا، ساخت این ۱۰ سکو توسط سه شرکت پیمانکاری انجام شود.

اِنی ایتالیا فعلا به پارس جنوبی نمی‌رود

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر پیشنهاد نزدیک به چهار میلیارد دلاری شرکت اِنی ایتالیا به منظور ساخت و توسعه یک فاز جدید پارس جنوبی، گفت: تاکنون شرکت‌های مختلف نفتی جهان پیشنهادهای متعددی برای توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی ارائه کرده‌اند، اما از پیشنهاد فنی و سرمایه‌گذاری شرکت اِنی ایتالیا بی‌اطلاع هستم.

شعبان‌پور همچنین با تائید وجود افت فشار گاز در برخی از فازهای جدید پارس جنوبی، تصریح کرد: بر این اساس کارگروه‌های مختلف زمین‌شناسی، ژئو فیزیک، حفظ و نگهداشت تولید گاز در شرکت نفت و گاز پارس ایجاد شده است.

وی، یکی از سناریوهای جلوگیری از افت بیشتر تولید گاز و حفظ و نگهداشت تولید در پارس جنوبی را استفاده از ایستگاه‌های تقویت فشار گاز عنوان کرد و افزود: براساس برآوردهای انجام شده، پیش‌بینی می‌شود پارس جنوبی دستکم تا ۳۰ سال آینده گاز برای تولید در اختیار داشته باشد.

این مقام مسئول از آزادسازی برخی از اموال و تجهیزات فازهای مختلف پارس جنوبی توسط شرکت زیمنس آلمان خبر داد و خاطرنشان کرد: با لغو تحریم‌ها برخی از کالاها و تجهیزات فازهای پارس جنوبی، رفع توقیف و برای تکمیل پروژه‌ها در حال انتقال به عسلویه هستند.

 
ارسال نظر