به گزارش خبرگزاری دانا، دکتر حسین قدیانی با بیان اینکه خانه نخبگان باید مرکز کنترل فرماندهی مسائل استان شود، گفت: هدف خانه نخبگان بسیج این است که تمام طیف ها اعم از نخبگان اجرایی، علمی و سایر حوزه ها را تحت حمایت خود قرار دهد.
وی همچنین بسیج علمی را خادم ارگان های علمی و فناوری کشور دانست و افزود: خانه نخبگان بسیج و شورای جهاد علمی باید نقش خود را در موضوع نیازسنجی و شناخت توانایی ها و ارائه آن به سایر ارگان ها به خوبی ایفا کنند.
قدیانی با بیان اینکه شرایط فعلی حوزه علم و فناوری کشور، مشابه اوایل جنگ تحمیلی است، اظهار داشت: این بدان معناست که دشمن به ما حمله کرده و نیروی انسانی ما هم به میدان آمده؛ اما نبود یک مرکز فرماندهی واحد باعث سردرگمی نیروها در حوزه های مختلف شده است. الگوگیری از مدیریت جهادی دوران دفاع مقدس راه حل مناسبی برای برطرف کردن مشکلات علمی کشور است.
رئیس سازمان بسیج علمی،پژوهش و فناوری کشور با بیان اینکه شرایط خوبی در حوزه فناوری و به تبع آن در تولید ثروت نداریم، افزود: عدم وجود جبهه واحد در حوزه علم و فناوری مشکل اصلی عدم تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت است؛ اگر بخواهیم جبهه واحدی هم داشته باشیم،فرمانده و قرارگاهی در این زمینه وجود ندارد.
قدیانی، عدم تعریف ماموریت برای دانشگاه ها را علت وابستگی به محصولات و تکنولوژی غربی دانست و تاکید کرد: آمار تعداد دانشجو فی نفسه مساله خوبی است اما در صورتی که توانایی ایفای نقش نداشته باشد به ضد خود تبدیل می شود.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری ایجاد نگاه به درون و بهره گیری از توانایی های ذاتی را زمینه ساز خوداتکایی و استقلال دانست.
وی بر همکاری همه ارگان ها با یکدیگر از جمله سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری تاکید کرد و افزود: استفاده از توانایی های یکدیگر منجر به حل مشکلات خواهد شد.
قدیانی فناوری را واسطه ای برای به عرصه رسیدن ظرفیت های همه استان های کشور دانست و افزود: در بخش هدایت و حمایت پروژه ها، سخت ترین مرحله به نتیجه رسیدن و به ثمر نشستن اختراعات است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری گفت: در حال حاضر کاربردی کردن علوم بزرگترین چالش فضای علمی کشور است.
وی با تاکید بر توان علمی موجود، بیان کرد: علی رغم توانمندی کشور در تمام حوزه های علمی، شاهد مشکلات زیادی هستیم که علت آن عدم برنامه ریزی صحیح بر اساس نیاز های کشور است.
قدیانی با انتقاد از سیستم آموزش عالی افزود: مشکل اینجاست که هیچکدام از دانشگاه های ما دارای ماموریت نیستند و این منجر به چرخه آموزش برای آموزش می شود. در حال حاضر کاربردی کردن علوم بزرگترین چالش فضای علمی کشور است.
وی با بیان اینکه برای تجاری سازی محصول تعامل بخش صنعت و دانشگاه الزامی است، ادامه داد: سیستم دفاعی کشور و پیشرفت بومی آن می تواند الگوی مناسبی برای حوزه علمی و فناوری کشور باشد؛ همچنین عدم نیاز سنجی و عدم شناخت توانمندی ها از مشکلات اساسی کشور در حوزه علمی و فناوری است.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری مسئولیت پذیری هر یک از دانشگاه ها برای حل یک موضوع خاص از مشکلات استان را یک راهکار برای اقدام عملی در جهت رفع موانع پیشرفت استان برشمرد و گفت: مشکل اصلی استان ها کمبود منابع نیست بلکه مدیریت غلط منابع است.