دراین گیرودار است که با چیزی را به او می آموزد یا چیزی را از او می گیرد یا اینکه اورا در عالم تخیل به حال خود رها می کند. متخصصان اثرات مخرب زیادی را برای بازی های رایانه ای برشمرده اند. به عنوان مثال کودکانی که وقت زیادی را برای بازی های رایانه ای صرف می کنند ، روحیه ی جمع گرایی در آنان ضعیف می شود و به سست شدن روابط خانوادگی ، بی حوصلگی ، پرخاشگری و بی قراری در کودکان و نوجوانان می انجامد.
بازی های رایانه ای همچون دیگر ساخته های بشر ، دو روی سکه دارد که یک سوی آن باعث تأثیر گذاری مفید و مؤثر خواهد شد و روی دیگر آن استفاده نابجا و نادرست که گاه آسیب های فراوانی را در پی دارد.
در ادامه به برخی از آثار مخرب بازی های رایانه ای اشاره می کنیم:
1- به خطر انداختن سلامت افراد
تحقیقات نشان می دهد استفاده مداوم و طولانی مدت از بازی های رایانه ای موجب می شود تا فشاری طولانی بر قوه ی بینایی و ذهن فرد وارد شود و پوست فرد در معرض اشعه هایی مضر قرار گیرد که از صفحه ی رایانه پخش می شود.
هم چنین کودکانی که ساعت ها در یک وضعیت ثابت در مقابل رایانه می نشینند ، به عوارضی همچون سوزش و سفت شدن گردن ، کتف ها ، مچ دست و درد ستون فقرات مبتلا می شوند و سلامت جسم شان به خطر می افتد.
2- انزوا طلبی کودکان
کودکانی که بخش اعظمی از وقت خودرا صرف بازی های رایانه ای می کنند ، در جامعه منزوی می شوند و در برقراری ارتباط با دیگران ناتوان می گردند. روحیه ی انزوا طلبی موجب می شود که کودک از گروه همسالان خود. جدا شود که این آغازی برای بروز ناهنجاری های دیگر است.
3- بی نظمی و خود محوری
یکی از عوارض منفی و زیانبار این بازی ها این است که نظم و برنامه ی خاصی نداشته و کودک یا نوجوان هر زمان اراده کند مشغول بازی می گردد. همین ویژگی ، بی نظمی را به او می آموزد و اورا خود محور و نامنظم به بار می آورد.
4- افزایش استرس و اضطراب
هیجان زیاد در بازی های رایانه ای موجب می شود عضلات به طور مداوم منقبض شوند و کودک یا نوجوان به عوارضی همچون ضعف اعصاب ، تیکه های عصبی ، جویدن گوشه لب و ناخن و قفل شدن دندان ها دچار شوند.
هم چنین استفاده مداوم از بازی های رایانه ای فشار خون و ضربان قلب را افزایش می دهد و کودک را به اختلالات روانی همچون استرس ، اضطراب و پریشان حالی مبتلا می گرداند.
5- ابراز هیجانات منفی
اگرچه هیجان می تواند نیاز های طبیعی کودک و نوجوان را برطرف کند و شخصیت اورا رشد دهد ، اما پاسخ آن به طور غیر معمول و خارج از محدوده طبیعی نتیجه ی معکوسی را به دنبال خواهد داشت.
این دسته از بازی ها با ساختار خشن و خشونت آمیز خود نه تنها نیاز های هیجانی کودک را تأمین نمی کنند ، بلکه بروز هیجانات منفی و نامناسب را در آنان افزایش می دهند.