به گزارش خبرگزاری دانا، گروه سلامت؛معمولا زمانی که از هورمون ها و تاثیرشان بر استرس، خواب، هضم، متابولیسم، پوست و عملکرد مغز صحبت میشود، تاثیر غذاها و تغذیه نادیده گرفته میشود. در حالی که طبق نظریه برخی محققان، قبل از اقدام دارویی برای حل مشکلات هورمونی باید رژیم غذایی خود را بررسی کنیم.
اولین قدم در بررسی رژیم غذایی، حذف خوراکی های مضر برای تعادل هورمونی میباشد. خوراکی هایی نظیر: غذاهای فرآوری شده، قندهای تصفیه شده، کافئین، چربی های حیوانی اشباع شده، همه و همه خوراکی هایی هستند که تعادل هورمونی بدن شما را به هم میریزند.
بعضی گروه های غذایی برای متعادل نگه داشتن هورمون های بدن نقش اساسی و مهمی را ایفا می کنند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1.سبزی هایی با برگ های تیره
این گروه غذایی با کاهش التهاب و سطح کورتیزول بدن ،فرسودگی بدن را نیز کاهش می دهد.همچنین سبزی ها، آهن بدن را تقویت می کنند،سطح انرژی را افزایش می دهند و مانند یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کنند.
2.غذاهای غنی ازامگا 3
شاملگردو،ماهی قزل آلا،روغن زیتون،دانه های کتان،دانه های چیا وموارد دیگر . امگا سه علاوه بر محافظت از غشای سلولی به کاهش کلسترول،بهبود حافظه،افزایش روحیه و کاهش التهاب کمک می کند.
3.زردچوبه
یکی از معروف ترین مواد غذایی ضد التهاب است که به طور طبیعی و با عملکرد عالی به تعادل هورمونی کمک می کند .
4.آووکادو
حاوی بتا سیتوسترول که به طور طبیعی هورمون کورتیزول(هورمون استرس) و کلسترول را کاهش می دهد.
5.نارگیل،تخمه آفتابگردان و تخمه کدو
هر سه مورد حاویMCT(medium chain triglycerides) یا تری گلیسرید متوسط هستند.ام سی تی به تنظیم قند خون و متابولیسم بدن و تنظیم اشتها می پردازد .